Toader sustine ca nu a primit reprosuri de la ambasadori legate de Legile Justitiei

E.b. | 06.12.2017

Tudorel Toader, ministrul Justitiei, sustine ca ambasadorii cu care s-a vazut astazi, reprezentanti din 10 tari, nu au avut niciun repros sa ii faca referitor la Legile Justitiei.

Pe aceeași temă

 
 

"Ca o prima concluzie, nimeni nu contesta libertatea de legiferare, nimeni nu contesta necesitatea modificarii Legilor Justitiei in acord cu exigentele constitutionale, in acord cu standardele europene, nimeni nu contesta necesitatea adoptarii unor solutii echitabile in Legile Justitiei", a declarat Tudorel Toader, la finalul intalnirii de la Ministerul Justitiei, conform ziare.com.

 

Intrebat daca in cadrul intalnirii au fost reprosuri din partea diplomatilor, Toader a raspuns: "Nu. Va asigur ca n-a existat niciun repros. A fost o discutie absolut constructiva, o discutie lamuritoare, o discutie care e normal si necesar sa aiba loc intre institutii".

 

Ministrul Toader a avut o intrevedere cu sefii misiunilor diplomatice din zece tari.

 

Recentele evolutii legislative, stadiul indeplinirii celor 12 recomandari din MCV, echilibrul si separatia puterilor in stat, precum si structurarea statului de drept, s-au numarat printre principalele teme de discutie cu ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii si Suediei.

 

In timp, in Parlament, a fost azi scandal pe tema Legilor Justitiei, prima dintre acestea - statutul judecatorilor si procurorilor - intrand pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, prima sesizata.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22