Toate parcurile din București se închid începând de sâmbătă

Redactia | 28.03.2020

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din Capitală a luat, vineri seară, decizia de a închide, de sâmbătă, toate parcurile din București, pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus.

Pe aceeași temă

Ele vor rămâne închise pe perioada stării de urgență.

Deja o parte din primăriile de sectoare luaseră decizia închiderii parcurilor după ce, weekend-ul trecut, sute de oameni au ieșit la plimbare profitând de vremea bună.

Primarul general Gabriela Firea anunțase o astfel de măsură. ”Rămân deschise săptămâna aceasta, pentru că oricum este frig afară, și nu cred că se va duce prea multă lume în parc, și dacă iar se aglomerează, când revine căldura, le închidem”, a declarat Gabriela Firea citată HotNews.ro.

Primăriile Sectoarelor 4 și 6 au închis parcurile și locurile de joacă de săptămâna trecută pentru a limita răspândirea noului coronavirus. La Sectorul 2, erau închise majoritatea, cu excepția parcurilor mari.

”Am închis circa 100 de parcuri, au rămas deschise cele mari, respectiv 12, dar și acolo am închis foișoarele și terenurile de sport. Dacă nu respectă lumea prevenția, pasul următor este să închidem locurile de joacă, iar în final tot parcul. Am preferat să le ținem deschise până acum, fiind o alternativă mai bună la mall-uri. Dar după închiderea mall-urilor, dacă nu se respectă prevenția, le închidem de tot”, a declara luni pentru HotNews.ro viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Mai multe orașe din țară au luat măsura închiderii parcurilor, printre acestea numărându-se Brașov, Piatra Neamț, Slatina, Caracal sau Bistrița.

De sâmbătă, poliția locală va bloca accesul în parcurile Capitalei, iar autoritățile recomandă locuitorilor să nu mai iasă din case decât pentru nevoi urgente.

În plus, mai multe hoteluri din Capitală vor fi puse la dispoziția medicilor, în special a celor care lucrează în spitalele de boli infecțioase, pentru a se putea caza acolo, dacă doresc să se izoleze și să nu mai meargă acasă, pentru a nu-și pune familiile în pericol. Primăria Capitalei a primit deja peste 700 de solicitări din partea cadrelor medicale care doresc să se izoleze de propriile familii.

Autoritățile se pregătesc deja pentru intrarea în scenariul 4 al epidemiei de coronavirus din România, pe măsură ce ne apropiem de un număr de 2.000 de cazuri confirmate de infectare. Acest prag va fi depășit cel mai târziu săptămâna viitoare a atenționat Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie din România.

Bilanțul epidemiei din România, vineri seară, este de 1.292 infecții, 26 de persoane decedate și 115 pacienți vindecați.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22