Toba si Pandele au ramas fara titlul de doctor. Ministrul educatiei a semnat ordinul

Fara Autor | 22.12.2016

Mircea Dumitru, ministrul Educatiei, a anuntat ca a semnat miercuri ordinele privind retragerea titlurilor de doctori pentru Petre Toba, fost ministru al Afacerilor Interne, si Florentin Pandele, primar al orasului Voluntari, informeaza Mediafax.

Pe aceeași temă

 


"Ieri (n.r. miercuri) am semnat ordinele de retragere a titlurilor de doctor a domnilor Petre Toba si Florentin Pandele. Mai departe, e treaba domniilor lor ce vor face. daca vor contesta in instanta decizia CNATDCU sau nu", a declarat ministrul Educatiei.


Pe 12 octombrie. Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, cu 36 de voturi pentru si unul impotriva, ca fostul ministru Petre Toba si primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, au plagiat in lucrarile de doctorat, propunand retragerea lucrarilor de doctorat.

 

Petre Toba, fost ministru al Afacerilor Interne in Cabinetul Ciolos, este pe lista demnitarilor asupra carora exista suspiciuni ca si-ar fi plagiat lucrarile de doctorat. Potrivit informatiilor aparut in spatiul public, acesta ar fi copiat din diverse lucrari peste 250 din cele 390 de pagini ale tezei de doctorat "Politia Romana - Forta de stabilitate si securitate. Optimizarea managementului cooperarii internationale in vederea combaterii amenintarilor neconventionale". Comisia de specialitate din cadrul CNATDCU a stabilit la data de 01 septembrie ca Toba nu a plagiat, propunerea specialistilor fiind de pastrarea a titlului de doctor. Ulterior, la inceputul lunii septembrie, Consiliul General al CNATDCU a respins raportul comisiei de lucru, fiind intrunita o alta comisie care a stabilit ca a plagiat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22