Tolo.ro Ancheta la pharma Vitalaire. Incasa bani si de la CAS, si de la pacienti

Vlad Toma | 22.11.2016

Tolo.ro anunta ca Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi a deschis o ancheta legata de suspiciunile de evaziune fiscala existente in cazul firmei Air Liquide Vitalaire, o multinationala din domeniul farmaceuticelor, in urma dezvaluirilor facute in articolul publicat ieri.

Pe aceeași temă

 

 Tolo.ro scrie ca documentele pe care le publica astazi ar dovedi ca Air Liquide Vitalaire "primea decontări de la CAS și își factura și pacienții."

 

Tolo.ro scria ieri ca mii de batrani din Romania ar fi executati silit de o multinationala din domeniul farmaceuticelor, Air Liquide Vitalaire, filiala din România a liderului mondial de aparate de oxigen.

 

Tolo.ro cita un fost angajat al firmei care a afirmat ca ar fi contrafacut mai multe facturi in perioada in care a lucrat la aceasta firma, ceea ce ar demonstra ca firma face evaziune fiscala si escrocheaza pacientii.

 

In plus, jurnalistii care au efectuat aceasta investigatiei arata ca ar fi in posesia unor documente care ar demonstra ca firma in cauza tine o contabilitate dubla, precizand ca vor incepe publicarea acestor documente.

 

Conform sursei citate, Air Liquide Vitalaire ar avea peste 3 000 de procese contra unor bolnavi, urmarindu-se executarea silita a acestora. Vitalaire vinde sau inchiriaza aparate de oxigen pentru pacienții care sufera de astm, boli de plamani etc si care nu pot trai fara aceste aparate.

 

Fostul angajat al Air Liquide Vitalaire, sursa celor care au realizat aceasta investigatie, a afirmat ca "dispozitivele medicale sînt foarte bune, însă afacerea se bazează pe executarea silită a mii de oameni neajutorați."

 

Reprezentantii firmei afirma insa ca responsabila pentru numarul mare de procese este Casa de Asigurari de Sanatate.

 

Cititi articolul integral pe Tolo.ro

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22