Tolo.ro: Contract cu dedicație dat de Firea nașului Becali pentru întreținerea Arenei Naționale

Dora Vulcan | 18.06.2018

Primăria Capitalei a semnat la sfârșitul anului trecut un contract cu FCSB prin care echipa lui Gigi Becali asigură ”mentenanța suprafeței de gazon” de pe Arena Națională pentru 30.000 de euro iar Primăria achită contractul, ”compensând din sumele aferente închirierii stadionului și achitării utilităților”.

Pe aceeași temă

 

 

 

În data de 1 noiembrie 2017, la Primăria Capitalei a fost înregistrat „Protocolul de colaborare” între Primăria condusă de Gabriela Firea și echipa lui Becali, Cris Garden pentru mentenanța generală a stadionului, „o uzină uriașă, pe 6 etaje, trei în subteran și trei la suprafață, cu un perimetru de 1,2 kilometri”, arată tolo.ro.  

 

Tolo.ro notează că, la 24 de ore după înregistrarea acestui document, respectiv în 2 noiembrie 2017, Becali declara: Arena Națională e a Stelei pentru că o am pe fina primar!”.

 

În octombrie 2017 Primăria oferă lui Cris Garden, printr-o procedură directă pe SEAP, mentenanța gazonului, însă doar pentru o lună. Suma e de 28.000 de euro, la limita pragului de 30.000 dincolo după care e obligatorie licitația.

 

Prin acest contract, FCSB asigură ”mentenanța suprafeței de gazon”, iar Primăria achită contractul, ”compensând din sumele  aferente închirierii stadionului și achitării utilităților”.

 

Echipa lui Becali are dreptul „să aleagă prestatorul de servicii” și ”să negocieze clauzele contractuale și prețul serviciilor”.

 

 

 

„Unul dintre motivele pentru care nimeni din Primăria n-a crâcnit: al doilea semnatar, Ștefan Cristinel Mitroi, e omul de încredere al lui Florentin Pandele, transferat împreună cu substanțialul ”lot Voluntari”, care a inundat organigrama Bucureștiului”, mai scrie sursa citată. 

 

Conform documentelor aflate în posesia Gazetei, aceeași firmă, Cris Garden, lucrează atât pentru baza particulară a lui Becali, din Berceni, cât și pentru clubul lui Becali ca ”partener” al Primăriei.

 

Întrebat de tolo.ro cine a avut ideea ca în procotol să scrie că inițiator e Primăria, Valeriu Argăseală a răspuns: „Da, Primăria a avut ideea. Primăria a venit și a spus că dorește ca în contul chiriei pe care trebuie s-o plătim pentru stadion, în măsura în care sumele respective nu depășesc valoarea chiriei, noi să facem acest protocol în trei”.

 

Contractul este valabil până în 30 iunie 2018.

 

Articolul integral, pe tolo.ro. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22