Tolo.ro: La spitalul CF2 inspectorii au găsit piocianic și în cuva pentru sterilizare

Vlad Toma | 19.05.2016

Conform unei noi investigatii publicate de tolo.ro, expertiza facuta de INML pentru procurori care ancheteaza firma Hexi Pharma a descoperit problemele grave in Spitalul CF2.

Pe aceeași temă

 

Tolo.ro arata ca inspectorii de la Ministerul Sănătății s-au îngrozit cînd au găsit piocianic și în cuva unde se sterilizează instrumentarul.

 

Spitalul semnase cu puțin timp înainte un contract foarte mare cu Hexi Pharma, de 376.000 de lei dar conducerea Ministerului Transporturilor, de care aparține spitalul CF2, susține că s-au folosit alți dezinfectanți, arata sursa citata.

 

Una dintre firmele indicate de Ministerul Transporturilor neagă însă că ea ar fi adus sterilizantul pentru sala de operație.

 

"La două săptămâni de la evenimentele care întorseseră spitalul pe dos, Ministerul Sănătății culege noi probe. Le analizează la Institutul Cantacuzino.

 

Inspectorii sînt șocați. Pentru că deși se presupune că cei din spital intraseră în alertă sanitară, totuși se descoperă microbi agresivi în sala de operație! Și mai mult decît atît. Unii germeni rezistenți la antibiotice sunt depistați chiar în cuva unde se pun dezinfectanții și apoi, prin imersie, se sterilizează chimic instrumentarul operator.

 

Teoretic, în acea cuvă umplută cu biocide de înaltă dezinfectare nu pot supraviețui bacteriile. Dacă biocidele sunt ce scrie pe etichetă..."Cititi integral investigatia pe Tolo.ro.

 

***

 

Testele coordonate de Guvern au aratat ca produsele furnizate de Hexi Pharma sunt neconforme. Probele de dezinfectanti medicali de la Hexi Pharma trimise la ICECHIM au aratat ca in unele cazuri substantele erau diluate de pana la zece ori, a declarat acum cateva zile, la Palatul Victoria, Victor Strimbu, secretar de stat in ministerul Sanatatii.

  

Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare, a anuntat Parchetul General.

 

PICCJ a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22