Tomac, dezamăgit după discuția cu Orban: Vom decide în Colegiul director dacă votăm Guvernul PNL

Laurentiu Gheorghe | 22.10.2019

Liderul PMP, Eugen Tomac, a ieșit vizibil supărat de la întâlnirea cu Ludovic Orban, care a bătut în cuie un guvern PNL monocolor și nici nu poate fi vorba de OUG pentru alegerea primarilor în două tururi.

Pe aceeași temă

Președintele PMP, Eugen Tomac, a ieșit supărat de la întâlnirea de doar un minut cu premierul desemnat Ludovic Orban care i-a transmis că va prezenta un guvern monocolor, deși, susține Tomac, săptămâna trecută, partidul său avea promisiunea că va face parte din executiv.

Tomac a mai spus că PMP va convoca Colegiul director pentru a decide care este poziția partidului. El a mai comentat că „nu este nicio problemă” și că, din câte a înțeles, UDMR și ALDE au condiționat sprijinul pentru Cabinetul Orban de eliminarea PMP dintr-o formulă guvernamentală.

De asemenea, Tomac a fost nemulțumit și de faptul că Orban nu este dispus să dea OUG pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Dl Orban a fost la grupul parlamentar PMP săptămâna trecută și le-a spus colegilor că viitorul guvern va fi făcut și împreună cu PMP. Simt că Tăriceanu, Kelemen și Ponta și-au impus voința. Eu voi consulta partidul și apoi vom anunța cum votăm”, a spus Tomac.

Întrebat de ziariști dacă PMP va vota sau nu guvernul Orban în Parlament, Eugen Tomac a spus: „Noi am cerut un minister al reintegrării și OUG pentru alegerea primarilor în două tururi. Am înțeles că Ludovic Orban nu vrea să înființeze ministerul, nu vrea OUG cu două tururi. Dar faptul că Tăriceanu și Ponta reușesc să traseze PNL-ului agenda mă obligă să merg la partid să-mi consult colegii”.

PMP are 18 parlamentari, la mică distanță de ALDE care are 20 de senatori și deputați.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22