Tomac: Nu a existat și nu va exista niciun fel de proiect de fuziune al PMP cu PNL. PUNCT!

Dora Vulcan | 20.10.2019

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, pune punct tuturor speculațiilor privind fuziunea partidului pe care îl conduce cu Partidul Național Liberal.

Pe aceeași temă

”Deși am spus-o clar și fără loc de niciun fel de interpretare, unele instituții media insistă pe un subiect care nu există. Nu a existat și nu va exista niciun fel de proiect de fuziune al PMP cu PNL. PUNCT!”, a scris sâmbătă pe Facebook Eugen Tomac, președintele PMP.

Speculațiile au apărut în spațiul public după ce PMP și-a arătat susținerea față de un guvern PNL, după demiterea guvernului Dăncilă prin moțiunea de cenzură a opoziției.


Cele două partide au căzut de acord asupra solicitărilor cu care PMP condiționează susținerea guvernului Orban. E vorba de înființarea, la nivelul guvernului, a unei structuri care să se ocupe de relația cu Republica Moldova și de alegerea primarilor în două tururi,

„A rămas ca după runda de negocieri cu celelalte partide a domnului Ludovic Orban, să mai avem o nouă discuție legată de calendarul cu privire la învestirea noului Guvern. Mă bucur că a fost o discuție, subliniez, bună, unde am avut multe puncte de vedere comune, dar rămâne ca după ce domnia da va avea discuții cu toate partidele parlamentare care au contribuit la moțiunea de cenzură, să mai avem o nouă întâlnire, pentru a vedea exact, cum și în ce fel, poate PMP să pună umărul pentru un nou proiect. (...) Nu am discutat despre intrarea la guvernare, deocamdată, suntem în situația în care noi am prezentat care sunt obiectivele noastre și care ar fi cererile PMP pentru a-și exprima intenția de a sprijini un Guvern, pentru că dincolo de interesele politice, România are nevoie, astăzi, de un Guvern.”, a spus Eugen Tomac.

PNL și PMP fac parte din aceeași familie politică în Parlamentul European: Partidul Popular European.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22