Traficul feroviar este blocat vestul țării. Sute de oameni așteaptă în trenuri de peste 10 ore

Laurentiu Gheorghe | 28.06.2019

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că vineri dimineaţă circulaţia feroviară este oprită temporar în partea de vest a ţării, pe raza Regionalei CF Timişoara, între staţiile Caransebeş şi Orşova.

Pe aceeași temă

CFR SA a comunicat că din cauza furtunilor violente, arborii prăbuşiţi de pe versanţi au rupt linia de înaltă tensiune şi au blocat calea ferată. Opt trenuri sunt bocate pe traseu, transmite News.ro, citând comunicatul CFR SA.

”Zeci de angajaţi feroviari acţionează cu utilaje încă din cursul serii pentru tăierea arborilor, îndepărtarea acestora de pe linia de cale ferată şi înlocuirea cablului de înaltă tensiune, rupt pe mai multe secţiuni, între staţiile Slatina - Timiş - Zeregova. Pentru a asigura accesul echipelor de intervenţie în zona afectată, 8 trenuri de călători staţionează în gările adiacente până la finalizarea lucrărilor de eliberare a gabaritului şi înlocuirea firului de contact rupt, astfel încât să se poată repune sub tensiune linia de contact”, a transmis CFR.

Trenurile sunt oprite temporar în gările Poarta, Vălişoara, Domaşnea Cornea şi Cruşovăţ. Potrivit CFR, sunt afectate trenurile IR 1693 (Bucureşti Nord - Timişoara), IR 1696 (Timişoara Nord – Bucureşti Nord), IR 1695 (Bucureşti Nord – Timişoara Nord), IR 1692 (Timişoara – Bucureşti Nord), IR 1991 (Mangalia – Timişoara Nord), R 9551 (Orşova – Cruşovăt), Trenul privat 15594 (Arad-Constanţa), Trenul privat 15593( Constanţa-Arad).

CFR a mai anunţat că o altă zonă afectată de vremea nefavorabilă este segmentul feroviar Lainici - Pietrele Albe, de pe secţia Târgu Jiu - Pietroşani (Regionala CF Craiova), unde s-a intervenit în cursul nopţii pentru eliberarea căii ferate de arborii prăbuşiţi de pe versanţi în gabaritul căii, iar traficul feroviar a fost redeschis cu tracţiune Diesel pe zona afectată.

Unul dintre trenuri are deja intarziere de peste opt ore si pana la destinatie mai are de mers in jur de o ora, dupa cum a declarat un pasager la Digi 24.

"Suntem la o halta numita Poarta. Suntem aici de la ora 23:00 aseara. Am plecat din Filiasi la ora 18:00 si trebuia sa ajung la Timisoara la ora 1:00. Initial ni s-a spus ca a cazut un copac pe sine, apoi ca nu e pe sine. Suntem in camp si ar fi cam un km de mers pana la sosea. Nu avem apa, nu avem mancare si nici informatii nu vor sa ne dea", a declarat barbatul.

Un alt pasager dintr-un alt tren a declarat ca in cazul lor intarzierea este de peste 4 ore si ca de la ora 04:00 trenul sta pe loc.

Potrivit acestora, se vor face și manevre de tractare a trenurilor cu locomotive diesel pentru repunerea trenurilor în circulație.

Județul Caraș-Severin s-a aflat, joi, sub mai multe avertizări meteo de vreme rea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22