Tragedia Colectiv: 17 raniti vor fi transportati noaptea aceasta in Olanda si Belgia

Iulian Popescu | 06.11.2015

Un număr de 17 răniți în incendiul de la Club Colectiv vor fi tranportați în noaptea de vineri spre sambata în spitale din Europa: nou[ dintre ei vor ajunge la o clinică pentru arși din Rotterdam (Olanda), iar opt - la un spital militar din Bruxelles (Belgia).

Pe aceeași temă

 

„Două aeronave de tip C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de evacuare medicală, vor efectua în noaptea de vineri spre sâmbătă două misiuni umanitare de urgență către Rotterdam, Olanda (ora aproximativă de decolare 3,30) și Bruxelles, Belgia (ora aproximativă de decolare 5,00), pentru transferul unor pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv'', informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

 

Potrivit sursei citate, către Olanda vor fi transferați nouă pacienți, dintre care șase ventilați, iar către Belgia opt răniți, dintre care trei ventilați.

 

Pacienții vor fi asistați pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD și sprijinite de medici și personal de specialitate din MApN, precizează reprezentanții ministerului.

 

Misiunile sunt executate la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

 

***

 

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a explicat joi că tratamentul pentru cei transferați la spitalele din străinătate va fi asigurat pe baza formularului E 112 și decontat de CNAS, iar pentru pacienții care rămân în țară tratamentul e asigurat de statul român în baza programelor pe care le are Ministerul Sănătății în derulare.

 

Incendiul de la Club Colectiv, care a avut loc vineri 30 octombrie, a provocat moartea a 32 de persoane și la rănirea altor 180, din care peste 160 au fost internați.

 

Dintre acești răniți, peste 65 se află în stare gravă și critică.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22