Traian Băsescu: Unele lichele mă alocă unui blat cu Victor Ponta sau cu Iohannis. Eu nu sunt alocabil

P.c. | 21.05.2015

Pe aceeași temă

Traian Băsescu, fostul presedinte a Romaniei, i-a criticat, pe contul sau de Facebook, pe cei care cred ca ar fi facut anumite intelegeri cu Ponta sau Iohannis. Basescu afirma ca el nu este alocabil si ii numeste lichele pe cei care construiesc astfel de scenarii.

 

CITITI mesajul fostului presedinte:

 

Eu nu sunt alocabil. De câteva zile, văd că, nici mai mult, nici mai puţin, s-a reluat jocul din campania prezidenţială 2014. Unele lichele încărcate în trecut şi de deontologie pro-băsistă, niciodată cerută de mine, sau aflate în cea mai înaltă funcţie în stat mă alocă unui blat cu Victor Ponta şi alte lichele tradiţionale încearcă să mă aloce ca blatist cu orgoliosul, fără prea multe principii şi prea mîndru de el, intervievat în «direct» de ARD. Dragilor, eu nu sunt alocabil nici măcar atunci când sunt singur. Sunt alocabil doar conştiinţei mele. Din acest mesaj, dragi lichele, înţelegeţi şi voi ce vi se ordonă”, scrie Băsescu pe Facebook.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, în conferinţa de presă susţinută luni, dacă are în continuare sentimentul că în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale a existat un blat între Traian Băsescu şi Victor Ponta, şeful statului răspunzând: ”Da, am în continuare acest sentiment”.

 

Klaus Iohannis, despre blatul Ponta - Basescu

 

Iohannis precizeaza in noua sa carte "Primul pas" ca a ajuns de mult la concluzia că premierul Victor Ponta și fostul președinte Traian Băsescu sunt pe aceeasi lungime de unda: Analizând toate mutările orchestrate fie pentru a plasa PSD‑ul în avantaj, forţând legislaţia, fie pentru a mă discredita pe mine, este lesne de presupus cum s‑ar fi configurat jocul politic, şi mai ales după ce reguli, dacă aş fi pierdut alegerile. Riscul de a fi pierdut nu a fost foarte mare pentru mine, ca om politic, ci pentru partid şi pentru România.

 

Este suficient un minim efort de imaginaţie pentru a vedea care ar fi fost acel risc: o Românie cu Victor Ponta, cu Traian Băsescu şi camarila, guvernând într‑o veselie împreună.

 

Nu mă mai preocupă acum stratagemele incorecte elaborate în timpul campaniei, mai ales în condiţiile în care electoratul a sancţionat corect şi direct proporţional fiecare dintre acele mişcări. Cu toate acestea, există anumite episoade care merită poate un dram de atenţie, cu atât mai mult cu cât distanţa faţă de momentul la care s‑au petrecut asigură şi calmul necesar pentru a judeca fără părtinire.

 

Îmi amintesc că, la un moment dat, Traian Băsescu a afirmat că sunt un individ profund corupt, în timp ce PSD‑ul derula, pe la diverse posturi TV, fel de fel de scenarii absurde, cu mine ca protagonist: casele pe care le deţin, aberaţiile despre „traficul de copii“, de care am tot fost acuzat, „mafia retrocedărilor“ pe care aș fi servit‑o ca primar și câte și mai câte. Focurile încrucişate care mă vizau şi dintr‑o parte, şi din cealaltă sunt indicii puternice pentru un blat Ponta‑Băsescu, dar nu am nici până în ziua de astăzi o dovadă indubitabilă în acest sens."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22