Traian Basescu, ATAC NEDREPT: Monica Macovei, care face morala tuturor, nu a luat atitudine cand sefii grupurilor PDL au semnat pentru reducerea atributiilor ANI

Fara Autor | 11.12.2013

Pe aceeași temă

Presedintele Traian Basescu s-a declarat dezamagit ca sefii grupurilor parlamentare ale PDL au semnat pentru "diminuarea atributiunilor ANI" si a criticat totodata lipsa unei reactii publice din partea europarlamentarului democrat-liberal Monica Macovei cu privire la acest lucru. "Monicai Macovei, care face morala tuturor, am vrut sa-i transmit acest mesaj", a spus seful statului. Traian Basescu a dezinformat in acest caz, deoarece Monica Macovei este cea care a cerut PDL ca cei doi semnatari ai modificarii legii ANI, Mircea Toader si Cristian Radulescu, sa-si retraga semnaturile de pe proiect. Tot Macovei a cerut sanctionarea deputatilor PDL care au votat modificarea Codului Penal.

"Pentru mine marea dezamagire, dar este doar o confirmare a despartirii mele de PDL, este ca, in faza initiala, sefii celor doua grupuri PDL de la Senat si Camera Deputatilor, dl Toader si dl Radulescu, au semnat pentru diminuarea atributiunilor ANI. Nu cred ca Toader sau Radulescu au semnat pentru fara sa-si consulte conducerea partidului", a declarat Traian Basescu, miercuri seara, intr-o emisiune la postul B1 TV.

Seful statului a atacat-o violent pe Monica Macovei, acuzind-o ca nu a luat public atitudine fata de liderii grupurilor parlamentare PDL care au semnat proiectul de modificare a legii ANI.

"M-am uitat la Monica Macovei, care tot timpul avea atitudine. Macovei nu a luat nicio atitudine publica cand seful grupului PDL de la Senat a semnat pentru reducerea atributiunilor ANI, cand seful grupului PDL de la Camera a semnat, alaturi de PSD si PNL, pentru rezolvarea problemelor de incompatibilitate. Parca mi se pare prea mult pentru un loc eligibil la europarlamentare, prea mult se sacrifica principiile atatia ani afisate. Monicai Macovei, care face morala tuturor, am vrut sa-i transmit acest mesaj si atat", a spus Basescu.

Atacul lui Traian Basescu este gratuit deoarece Macovei a cerut sanctionarea celor doi deputati, Adrian Gurzău şi Gheorghe Udrişte, care au votat modificarile la Codul Penal.

"În aceste condiţii, solicit conducerii PDL să analizeze situaţia celor 3 deputaţi şi să-i sancţioneze, pentru că modificarea infracţiunii de conflict de interese este o lovitură dată anticorupţiei", a spus Monica Macovei intr-un comunicat de presa.

CITESTE SI Monica Macovei cere sancţionarea deputaţilor PDL care au votat modificarea Codului penal

In plus, Monica Macovei este cea care a cerut conducerii partidului ca sefii grupurilor sa-si retraga semnaturile de pe proiectul legii ANI.

„Eu am fost și sunt total împotriva limitării puterilor ANI și am și intervenit pentru retragerea semnăturilor. Nu am discutat cu cei doi parlamentari PDL (care au semnat), am scris șefului partidului. Eu am intervenit pentru a-și retrage semnăturile, și nu numai eu, și alții din PDL, și le-au retras”, a declarat Monica Macovei, la Digi24.

CITESTE SI Monica Macovei: Am intervenit ca membrii PDL să nu mai susțină propunerea ca ANI să piardă din atribuții

Reamintim ca Monica Macovei este cea care in calitate de ministru al Justitie a promovat legea ANI si s-a luptat pentru introducerea declaratiilor de avere.

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22