Traian Basescu ataca dur PSD: Vreti sa fie o liniste peste tara cum nu s-a mai vazut

I. P. | 09.10.2015

Traian Băsescu, abia înscris oficial în PMP, a criticat dur PSD și actuala guvernare într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, acuzându-i că vor o liniște politică totală, fără poziții critice la deciziile proaste luate de cei aflați la putere.

Pe aceeași temă

Băsescu a susținut că dacă el și Emil Boc nu ar fi dispus tăierile din timpul crizei economice, guvernul de astăzi nu ar mai fi avut ce da populației, iar România ar fi fost într-o stare mai dificilă decât Grecia.

 

Traian Băsescu a mai criticat actualul guvern și pentru modul în care a gestionat relația cu Republica Modova, pentru lipsa de investiții mai ales în infrastructură și pentru actuala situație din Educație.

 

”Dobre, un strălucit reprezentat al propagandei mincinoase a PSD, spune că un președinte care a fost în funcție zece ani nu are ce apăra. Eu cred că are ce apăra și o să vă dau și câteva exemple.

Ei se întreabă ce au făcut Băsescu și Boc în 2010. Eu vă spun că dacă atunci eram la fel de lași ca PSD țara asta era mai rău decât Grecia și acum nu mai aveați creștere economică. Acum că sunt din nou în politică voi apăra acest lucru. Dacă eu și Boc nu tăiam, voi nu aveați ce da.

V-ați bătut joc de politica în raport cu Republica Moldova. Ați căzut că dacă veți contrui o conductă prin care dați 1 la sută din cât au nevoie va fi suficient. Forțele proeuropene pot fi spulberate acum pentru că voi credeți că propaganda este suficientă. Fiți decent și renunțați la propaganda de proastă calitate!

Ați găsit și Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, dar nu îl puteți implementa pentru că bateți câmpii prin Iordania.

Legea Educației ați făcut-o pulbere cu Andronescu pentru a putea falsifica în continuare doctorate. A fost o lege bună inițial, dar s-a schimbat la inițiativa doctorilor din PSD.

Mai am de corectat lucruri. Mă refer aici la bătălia pentru drepturile omului pe care nu am dus-o cum trebuie. Am contribuit la întărirea unor structuri, dar am pierdut din vedere că trebuie apărate drepturile omului. Sunt lucruri de corectat și în justiție.

Am de apărat evoluția pozitivă a statului de zece ani. Voi vreți doar să faceți o cloacă, să vă pupați cu PNL, să fie o liniște peste țară cum nu s-a mai văzut.

România a avansat enorm din 2004, când am luat-o de la dumneavoastră, până în 2014 când ați luat-o înapoi și ați prăbușit investițiile. Nici nu ați fost în stare să contractați diferența de 7 miliarde din fondurile europene pe care România o pierde. Ați tăiat panglici la tronsoane de autostradă începute în timpul lui Boc și tot ați ieșit cu -9 km la autostrăzi. Un asemenenea guvern puteți să-l trimiteți să facă altceva. Tot populația va plăti pentru faptul că tăiați banii de la investiții.

Nu recunoașteți nici faptul că, imediat după vot, am revenit asupra intenției de a demisiona, pe când Ponta a spus că demisionează dacă începe urmărirea penală și a uitat să dezmintă, a spus că demisionează dacă e trimis în judecată și a uitat să dezmintă.

Primul ministru care a aprobat prin ordonanță de urgență un program de autostrăzi în România știți care a fost? A fost Traian Băsescu. Este vorba de OUG 16 din 28 ianuarie 1999 semnată de mine și de Radu Vasile. Este un program de autostrăzi pe care îl folosiți și astăzi, dar îl folosiți prost. Nici nu știți să citiți legile pe care le aveți în vigoare”, a declarat Traian Băsescu.

***

Basescu si-a anuntat inscrierea in PMP, precizand ca vrea sa-si apere cele doua mandate si sa lupte pentru drepturile omului, impotriva unor institutii care au ajuns sa hartuiasca politicienii incomozi.

 

CITIȚI ȘI: VIDEO Traian Basescu isi anunta inscrierea in PMP: Voi lupta pentru drepturile omului

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22