Traian Basescu cere remanierea ministrului Darius Valcov: Orice ora intarziere are efecte grave de credibilitate politica

T.d. | 15.03.2015

Pe aceeași temă

“Orice ora intarziere in remanierea ministrului de Finante Valcov are efecte grave de credibilitate politica”, sustine Traian Basescu. Fostul presedinte cere remanierea ministrului Finantelor “inainte de ziua de luni”, dupa ce Valcov a fost pus sub urmarire penala intr-un dosar de coruptie.

Mesajul postat pe Facebook le este adresat presedintelui Iohannis si premierului Ponta.

Domnule Preşedinte Iohannis,
Domnule Prim Ministru Ponta,
Ştiu că este weekend, dar ministrul de finanţe al României a fost pus sub învinuire pentru presupuse fapte de corupţie (nu spun că este vinovat).
Vă rog înţelegeţi că orice oră întîrziere în remanierea ministrului de finanţe Vâlcov are efecte grave de credibilitate politică în exterior, pe pieţele financiare dar şi pe cursul de schimb.
Faceţi remanierea domnului Vâlcov înainte de ziua de luni (am sperat că o faceţi azi).
PS: Dacă era vorba de ministrul de la cultură, mediu, transporturi, tineret şi sport poate mai puteaţi aştepta pînă luni
”, transmite fostul sef al statului.

  • Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de Darius Valcov. Anchetatorii il acuza pe ministrul Finantelor de trafic de influenta, infractiune presupus savarsita in mandatul de primar la Slatina. Valcov este acuzat ca ar fi primit 2 milioane de euro spaga.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, suspectul Vâlcov Bogdan Darius a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme, sustin procurorii DNA.
 

Basescu si "eschiva" lui Ponta

De altfel, in 2014, Traian Basescu – presedintele Romaniei, la acel moment – atragea atentia, la momentul la care Darius Valcov a fost propus pentru postul de ministru al Bugetului, ca acesta “ar putea fi cu probleme”, potrivit informatiilor primite de fostul sef al statului de la diverse structuri ale statului.

Nu este vorba de faptul că Darius Vâlcov ar fi urmărit penal. Nu este vorba de așa ceva. Dar sunt o serie de fapte petrecute în timpul mandatului de primar pentru care au fost sesizate la diverse parchete, și care trebuie văzut ce se întâmplă, în ce stadiu sunt”, a punctat Băsescu, la acel moment.

Basescu a vorbit atunci despre “o eschiva” a premierului Ponta in privinta propunerii lui Valcov.

Fostul presedinte a relatat că i-a transmis o scrisoare lui Ponta referitoare la aceste informații, rugându-l să spună dacă-și menține propunerea. „A fost un răspuns evaziv în care nu-și asuma direct menținerea propunerii”, a arătat Băsescu. Potrivit acestuia, Ponta n-a făcut decât să retransmită propunerea inițială.

A trimis că „Vă retransmit în copie documentul privind propunerea…”. Deci nu mi-a dat un răspuns clar „Da, îmi mențin propunerea” (…) Eu am interpretat ca fiind o eschivă. Mi-a stârnit dubii, dar am mai așteptat două zile, după care am emis decretul”, a mai spus Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22