Traian Basescu, citat intr-un nou dosar: Sunt anchetat pentru ca am spus ca demisionez

Paul Cristescu | 08.10.2015

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a fost citat la instanta suprema, fiind anchetat pentru fals in declaratii, intr-un nou dosar deschis in urma unei plangeri facute de o persoana fizica.

Pe aceeași temă

 

Basescu a spus ca e vorba de faptul ca a declarat ca isi da demisia in cinci minute si nu a facut acest lucru. Acea persoana "a cerut sa fiu anchetat pentru fals in declaratii pentru ca in 2007 am spus ca demisionez in cinci minute si n-am demisionat". Plangerea este mai veche, "acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", a declarat fostul presedinte, citat de Hotnews.

 

Traian Basescu a spus ca citatia pentru astazi i-a venit ieri la 16.30, "e un lucru in forta, ma cauta agentii procedurali sa-mi dea citatii. Parchetul General imi face un program extrem de alert, dar va pot spune ca sigur nu e o fericire, dar ma voi supune oricarei solicitari a instantelor", a adaugat fostul sef al statului.

 

CITITI SI: VIDEO Traian Băsescu, citat in dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak: Sunt un fost președinte destul de hărțuit

 

Traian Basescu, in 2007: In maximum cinci minute de la vot voi demisiona
 

"In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maximum cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional", afirma in aprilie 2007 Traian Basescu.
 

Presedintele suspendat a declarat ulterior ca a renuntat la intentia de a demisiona, precizarea venind la doua ore dupa ce Curtea Constitutionala a constatat interimatul functiei de presedinte. Basescu spus ca demisia sa ar fi prelungit criza politica pana in septembrie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22