Traian Basescu, despre cazul Nana: Imi mentin afirmatia, sunt actiuni motivate politic. Procurorul general Nitu MINTE. Parchetul General a DEZINFORMAT opinia publica

T.d. | 09.03.2015

Pe aceeași temă

Traian Basescu a criticat decizia procurorului general de a sesiza Consiliul Superior al Magistraturii privind afirmatiile facute de fostul presedinte privind cazul terenului de la Nana. Basescu considera ca ancheta de la Nana are o motivatie politica, fostul sef de stat subliniind ca afirmatiile sale nu sunt un atac la Justitie, ci la Comisia parlamentara care s-a ocupat de ancheta in acest caz.

"Îmi mențin afirmația că sunt acțiuni politice împotriva mea. A fost inițiată de premier, materializată printr-o comisie parlamentară. Asta nu e acțiune politică? Baza acțiunii a fost cea parlamentară. Parchetul General a dezinformat românii. Eu am făcut referire la acțiunea Parlamentului. De acolo a pornit scandalul Nana”, a spus Basescu.

CITESTE SI: Inspectia Judiciara, sesizata de CSM, in cazul declaratiilor lui Traian Basescu despre SECHESTRUL pus in dosarul Nana

Fostul presedinte a continuat: “Dacă Tiberiu Nițu (n.r. procurorul general al României) crede că a venit vremea ca cineva să nu mai zică nimic pentru că are sensibilitățile sale. Il anunt ca nu voi tine cont de sensibilitatile domniei sale mai ales cand minte", a aratat fostul lider roman.
 

Basescu si “minciuna politica”

Desi nu exclude ca in procesul de restituire sa fi avut loc ilegalitati, Basescu afirma ca toata situatia create are “ca baza o actiune politica.

"Daca domnul Nitu s-a simtit implicat politic e problema dansului. Dar acest proces a avut ca baza o actiune politica. Nu exclud ca in procesul de restituire sa se fi intamplat ilegalitati. As declansa acest tip de controale in toata tara. (...) Sugeram acolo justitiei sa faca acest lucru in toata tara si daca se poate sa inceapa cu Vrancea si Timis", a mai spus Basescu, potrivit stiripesurse.

El considera insa ca acuzatiile care i se aduc privind terenul de la Nana sunt minciuni politice, ca si in cazul dosarului Flota.

"Stiu ce inseamna minciuna politica. Am avut o experienta in care minciuni politice au fost preluate de institutiile statului si eu am ramas omul care a vandut flota. Nimeni nu a vrut sa stie ca flota a fost transferata la Fondul proprietatii de stat si acela a privatizat, a vandut", a adaugat Basescu aratand ca nu doreste sa petreaca inca 20 de ani demontand o “minciuna politica” in cazul Nana.

"Inspectia Judiciara daca nu isi aduce aminte baza de la care a pornit acest control nu am ce sa fac. Eu nu pot sa ii dau Inspectiei Judiciare din astea care ajuta la memorie", a conchis Basescu, facand din nou trimitere la Comisia parlamentara.
 

Ce a scris Basescu

Fostul președinte a comentat pe Facebook că sechestrul pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010 de la Nana reprezintă consecința unor acțiuni politice care îl vizează.

Îmi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea. Nu exclud posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi. Asta va constata justiţia iar cei care au încălcat legea vor răspunde. Sper ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începînd spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş. Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă.  Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie? ”, a scris Băsescu pe reteaua de socializare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22