Traian Basescu despre cei care vor sa devina parlamentari PMP: Sa practice o meserie

Dora Vulcan | 17.08.2016

Președintele PMP, Traian Băsescu, le-a recomandat liderilor organizațiilor partidului drept criteriu de eligibilitate pentru candidații la alegerile parlamentare ca aceștia să aibă o meserie pe care să o fi practicat.

Pe aceeași temă

 

 

"Am făcut o recomandare și anume: președinții de organizații să recomande doritorilor să fie oameni care au o meserie. Când spun oameni care au o meserie nu mă refer la oameni care să aibă o diplomă, ci la oameni care să își fi practicat meseria și care să fie politicieni liberi. Atunci când nu ai practicat o meserie și te trezești proaspăt absolvent parlamentar nu vei face niciun rabat de la slugărnicia de a rămâne în politică cu orice preț. Cei care au o meserie vor face politică relaxați, pentru că vor ști că, dacă nu mai ies parlamentari la legislatura următoare, dacă sunt verticali în fața șefilor politici, au un refugiu în propria lor meserie", a afirmat miercuri Traian Băsescu la finalul Consiliului Executiv Național al PMP.

 

El a adăugat că experiența într-o meserie îi ajută pe parlamentari să contribuie la proiectele de lege dezbătute.

 

"Am avut și medici care nu au practicat niciodată și au ajuns și miniștri ai Sănătății sau medici ginecologi care nu au practicat niciodată, dar au ajuns miniștri ai Agriculturii. Am avut tot soiul de specimene. Atunci când ai o profesie practicată și care te face să te simți liber ca politician, ai și necesarul de experiență să contribui la acele legi care îți trec prin fața ochilor", a explicat Băsescu.

 

 

Basescu, despre nemultumirile privind noile conduceri judetene, dupa fuziunea cu UNPR: Acceptati decizia sau ne despartim

 

Presedintele PMP, Traian Basescu, i-a avertizat pe liderii din teritoriu ai partidului care nu sunt de acord cu noile conduceri la nivel de organizatii judetene decise in urma fuziunii cu UNPR ca au varianta de a se "desparti", transmite Agerpres.

 

 

Deputatul Nutu Fonta a reclamat, miercuri, in cadrul Consiliului Executiv National al PMP, existenta unor probleme in ceea ce priveste noua conducere la nivelul filialei din Maramures a partidului.

 

"Singurul obiectiv pe care-l avem astazi este sa vedem daca s-a desavarsit fuziunea in toate organizatiile. Este de importanta majora daca acest lucru s-a intamplat, daca am constituit noile organisme de conducere ale organizatiilor judetene si, eventual, municipale", a declarat Traian Basescu in deschiderea Consiliului Executiv National al PMP.

 

Presedintele PMP i-a intrebat apoi liderii din teritoriu daca exista vreo organizatie unde exista "probleme legate de fuziune".

 

Din sala i s-a raspuns ca sunt astfel de probleme la nivelul organizatiilor PMP Maramures, Giurgiu si Galati.

 

Nutu Fonta, din partea organizatiei de Maramures, a completat spunand ca in cazul sau a fost chemat de cinci ori la Bucuresti in vederea confirmarii ca lider de organizatie si apoi a fost numit altcineva.

 

"Eu am avut decizie de numire trei saptamani si am venit de cinci ori la Bucuresti sa mi se spuna ca sunt presedinte, sa constat ca primeste colegul de la PMP decizia. Deci, ceva nu se asaza. Sa confirme in presa ca sunt presedinte si pe urma sa se schimbe. Cred ca nu e normal", a declarat Fonta.

 

Basescu i-a transmis ca "s-a asezat' si ca "pentru Maramures este emisa o decizie".

 

"Deci, daca decizia este data, considerati ca s-a asezat. (...) Avem doua variante: acceptati decizia luata la varful partidului, conform mandatului dat, sau, daca nu, ne despartim. Asta e drumul. Deci, vreau sa stiti foarte clar ca la nivelul conducerii partidului s-a primit un mandat la ultimul CEN prin care eu si cei doi presedinti executivi eram mandatati sa luam decizii. Acolo unde nu s-a rotunjit o intelegere la nivel local s-au luat decizii in conformitate cu mandatul primit", a adaugat liderul PMP.

 

Basescu a completat ca reuniunea PMP nu se va incheia fara ca problemele din cele trei organizatii sa nu fie rezolvate.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22