Traian Basescu, despre Colectiv: Mii de oameni mor anual din cauza infecţiilor din spitale

Vlad Toma | 08.04.2016

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a comentat informatiile aparute ieri in presa despre tinerii raniti in incendiul din Colectiv care au murit in urma infectiilor din spitalele in care au fost internati.

Pe aceeași temă

 

"Am văzut informaţia apărută în presă despre moartea a 13 tineri, care nu au murit din cauza arsurilor de la Colectiv, ci de septicemie din cauza infecţiilor din spitale. Se numesc infecţii nosocomiale.


În timpul mandatului, mi-am dat seama că sistemul de sănătate este aproape de dezastru. Am cerut unei comisii de mari specialişti români, condusă de Prof.Dr. Cristian Vlădescu, să facă un Raport Diagnostic şi apoi o nouă lege a sănătăţii care să creeze competiţie, control al cheltuielilor şi acces al finanţărilor private. Raportul comisiei a fost gata în 2009, iar legea a fost gata la sfîrşitul anului 2011.


În Raportul Comisiei, la pagina 34 este scris: “Infecţiile nosocomiale revin periodic, cu consecinţe care merg pînă la decesul pacienţilor şi în special al celor mai sensibili (ex. arşi), nou născuţi şi vîrstnici“. Sunt mii de oameni care mor anual în spitale din cauza acestor infecţii, iar ticăloşii care au gestionat tragedia de la Colectiv au ştiut realitatea spitalelor noastre. 


Iar, despre lege, ce să mai vorbim. Sistemul mafiot din sănătate şi-a găsit exponenţii cu care să stîrnească mînia poporului împotriva legii. Recunosc, au cîştigat atunci, în ianuarie 2012, şi au îngropat noua lege a sănătăţii. 


Reţineţi, ticăloşilor, aţi îngropat legea sănătăţii şi aţi conservat un sistem depăşit, dar convenabil vouă cu preţul vieţii a mii de români. Pentru asta, v-aş judeca.


P.S . Nu mă refer la medicii care muncesc eroic în spitale, ci la cei care administrează sănătatea."

 

13 persoane ranite in incendiul din Colectiv ar fi murit din cauza unor infectii intraspitalicesti, conform unei investigatii publicate de tolo.ro Ancheta a avut la baza dosarele acestor pacienti, oferite de medicii de la spitalele Sf. Pantelimon, Spitalul de Arsi, Spitalul Municipal de Urgenta si Sf. Ioan.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22