Traian Basescu, despre problemele cu locuința de protocol: Ponta isi bate joc nu doar de mine, ci si de Iohannis

Fara Autor | 12.03.2015

Pe aceeași temă

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi  că premierul  Ponta își bate joc nu doar de el, ci și de președintele Klaus Iohannis, atunci când întârzie soluționarea problemei cu locuința de protocol ce trebuia să-i fie atribuită.

 

"Eu am rugat Guvernul să găsească o soluție pentru că mi-e jenă de Iohannis. El are dreptul să intre în acea Vilă (Vila Lac 3-n. red). Am fost de acord inclusiv cu o soluție provizorie. Ieri n-a fost de acord Guvernul. Părerea mea este că Ponta nu vrea să-și bată joc numai de mine, ci și de președintele în funcție. Mă rog, e aprecierea lui", a spus fostul șef al statului la sediul PMP, citat de Agerpres.

 

Guvernul a discutat în ședința de miercuri pe tema modificării Legii privind acordarea unor drepturi foștilor președinți, pentru a da posibilitatea de a-i oferi provizoriu fostului președinte Traian Băsescu o altă locuință până când cea atribuită deja, din strada Gogol nr. 2, București, va fi renovată.

 

Textul prevedea acordarea unei locuințe pe o perioadă de maximum trei luni, până la finalizarea renovării imobilului din strada Gogol, atribuit fostului șef al statului la începutul lunii februarie a acestui an, printr-o hotărâre a Executivului.

 

Reamintim că vila din Strada din Gogol, repartizată lui Traian Băsescu și locuită anterior de Miora Roman, nu poate fi locuită în starea în care se află. 

 

În decembrie, Guvernul a decis ca preşedintelui Klaus Iohannis să îi fie acordată Vila Lac 2 drept reşedinţă oficială, acesta urmând însă să folosească imobilul respectiv doar temporar, iar ulterior să se mute în Vila Lac 3, după ce aceasta va fi eliberată de Băsescu.

Legea stabileşte că persoanele care au avut calitatea de şef al statului român beneficiază pe durata vieţii de folosinţa gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar, de o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui în exerciţiu, de pază şi protecţie, precum şi de folosinţa gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

Legea mai prevede că locuinţa de protocol nu poate fi reşedinţa pe care titularul a avut-o ca preşedinte în funcţie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22