Traian Basescu il va da in judecata pe Vadim Tudor dupa inchiderea dosarului privind rascumpararea jurnalistilor romani rapiti in Irak

Fara Autor | 06.08.2015

Pe aceeași temă

Fostul președinte Traian Băsescu a anunțat joi, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că-l va da în judecată pe Corneliu Vadim Tudor, cel care a făcut sesizarea, după ce se va închide doarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

 

"Ce vor decide instantele asta se va face. In ceea ce ma priveste, nu am nicio ingrijorare cu redeschiderea acestui dosar. E vremea delatorilor, un delator de teapa lui Vadim Tudor poate sa te taraie prin toate instantele. Astept sa se pronunte justitia si pe urma il voi actiona eu in instanta pe acest Vadim Tudor", a spus Băsescu, citat de Hotnews.

 

Fostul șef de stat a precizat, încă o dată, că nu are emoții în ceea ce privește dosarul, deoarece nu se face vinovat de nimic din ceea ce susține Vadim Tudor: "Eu nu m-am uitat in dosar. Va garantez ca nu are nicio proba", a spus Basescu, cu referire la Corneliu Vadim Tudor.

 

De asemenea, Băsescu îl acuză de hărțuire pe procurorul general al României, Tiberiu Nițu: "Observ pasiunea revolutionarului Nitu de a redeschide orice dosar in care apare numele Traian Basescu. E un proces de hartuire a unui fost presedinte, in mod categoric. Explicatii nu am, dar am sa ma apar. Nu am teama de faptele mele", a adaugat fostul sef al statului. 

 

Traian Basescu a fost audiat, joi, la Inalta Curte, în cazul jurnalistilor romani rapiti in Irak, dosar redeschis după ce fostul președinte și-a pierdut imunitatea de șef de stat.

 

ICCJ a decis ca dosarul său să fie trimis la Judecătorului Sectorului 5, deoarece Băsescu nu mai deține nicio calitate care impună discutarea confirmării sau infirmării redeschiderii dosarului la instanța supremă.

 

”Nu mi s-a pus nicio întrebare. Am fost întrebat dacă am ceva de comentat sau dacă am văzut dosarul. Este vremea delatorilor. Este exclus ca cineva să poată proba ceva care n-a existat. Înalta Curte a constatat că eu, nemaiavând nicio calitate politică, competența nu îi mai aparține”, a spus Basescu, potrivit Romania Libera.

 

Acuzatiile lui Vadim Tudor in acest caz – potrivit carora Basescu si Vasile Blaga ar fi oprit o parte din banii de rascumparare pentru jurnalistii rapiti in Irak, in 2005 – sunt false, sustine Basescu.

”Vadim Tudor trăiește din minciună și din delațiune. Asta a stiut dintotdeauna. Ca om m-as bucura să se facă o astfel de anchetă, ca fost șef de stat am rezerve asupra modului în care ar putea fi făcut.

 

In ceea ce priveste criza rapirii jurnalistilor romani, Traian Basescu a precizat ca nu are ce sa-si reproseze:

”Cum să-mi reprosez ceva? Sunt mândru că a fost rezolvată și că românii au fost aduși în țară”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22