Traian Basescu, mesaj pentru Antena 3 si Romania Tv: Eu am luptat pentru a proteja justitia, voi ati luptat pentru a zadarnici proiectul justitiei independente

P.c. | 15.04.2015

Pe aceeași temă

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a scris, marti seara, pe contul sau de Facebook, ca posturile Antena 3 si Romania Tv falsifica adevarul si ca pozitiile celor doua televiziuni in privinta Justitiei nu se confunda cu pozitia sa.

 

Jurnalistii de la cele doua televiziuni sunt acuzati ca falsifica adevarul in legatura cu pozitia fostului presedinte in privinta justitiei, aceasta fiind foarte diferita de pozitia pe care o sustin ei.


"In timp ce voi aparati de ani de zile infractori anchetati in libertate si condamnati definitiv, eu incerc sa conving publicul ca, deasupra dorintei legitime de a-i vedea pedepsiti pe corupti, trebuie asezat, pina la condamnare, dreptul omului, indiferent cine este el, la demnitate, libertate si aparare. Zece ani, eu am luptat cu toata clasa politica pentru a proteja justitia, iar voi ati luptat zece ani impotriva mea, pentru a zadarnici proiectul justitiei independente", a scris pe Facebook Traian Basescu.

 

CITITI SI: Declaratie Traian Basescu pe Facebook: Nu cred in vinovatia Alinei Bica, Elenei Udrea și a lui Horia Georgescu

 

CITITI mesajul integral al lui Traian Basescu:

 

"Anteniştii turnătorului Felix şi RTV-viştii mai tînărului coleg de arme al lui Felix, Sebastian Ghiţă, falsifică adevărul, încercînd să pună semnul egal între poziţiile lor tradiţionale de denigrare a justiţiei şi poziţiile mele care vizează respectarea drepturilor omului de către justiţie.


În timp ce voi apăraţi de ani de zile infractori anchetaţi în libertate şi condamnaţi definitiv, eu încerc să conving publicul că, deasupra dorinţei legitime de a-i vedea pedepsiţi pe corupţi, trebuie aşezat, pînă la condamnare, dreptul omului, indiferent cine este el, la demnitate, libertate şi apărare.


Zece ani, eu am luptat cu toată clasa politică pentru a proteja justiţia, iar voi aţi luptat zece ani împotriva mea, pentru a zădărnici proiectul justiţiei independente.


Dar nu voi accepta niciodată, pentru nimeni, ideea că oamenii sunt întemniţaţi înainte de a fi judecaţi (dacă nu distrug probe şi nu au ucis...), înţelegînd eu că, de cîteva luni, arestul preventiv este utilizat, nedeclarat, ca mijloc de presiune psihică pentru a-l face pe inculpat să accepte că “a făcut ce nu a făcut”, în speranţa că va fi pus în libertate. Voi, cu siguranţă, aţi accepta orice ticăloşie a justiţiei dacă aceasta ar fi îndreptată împotriva acelora pe care turnătorul Felix şi urmaşul său, Sebastian Ghiţă, i-ar considera adversari.


Eu vreau să continue MCV-ul pînă cînd vom avea o justiţie eficientă, sobră şi decentă, iar voi vreţi o justiţie spectacol de televiziune, care să nu vă atingă stăpînii, dar pe care s-o aduceţi ca pe Ponta sau ca pe liberali la raport în faţa răspopitului sau a măscăriciului antenist.


Vedeţi ce mult ne deosebim, „simpatici” antenişti + rtv-işti?"

 

CITITI SI: Traian Basescu, dupa criticile adresate Justitiei: Sa nu va faceti iluzii, voi continua. Justitia s-a DEFORMAT prin nerespectarea drepturilor omului

 

Traian Basescu a avut mai multe reactii critice la adresa Justitiei in ultima perioada, tinand insa sa sublinieze faptul ca acuzele sale nu sunt indreptate impotriva luptei anticoruptie, ci impotriva unei justitii “deformate”. El a criticat in primul rand arestarile preventive si practica denunturilor, pe care le considera nedrepte.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22