Traian Basescu: Nu-mi las distrus mandatul. Sper ca Elena Udrea sa-mi confirme inca o data ca este un om cinstit

Fara Autor | 08.02.2015

Pe aceeași temă

Traian Basescu a participat duminică la Congresul PMP, unde a declarat că  va fi un partener al partidului, dar nu se va implica în conducerea acestuia.

"Vreau să vă fiu partener. Vă voi pune la dispoziţie experienţa mea, dar nu vă voi conduce", a spus Băsescu, citat de Mediafax.

 

El i-a mulțumit Elenei Udrea, absentă de la Congres:"Chiar dacă nu este, ţin să-i mulţumesc. Apreciez delicateţea de a nu fi în sală. Sper să aibă condiţii corecte să se apere. Sper să îmi confirme încă o dată că este om cinstit".  

 

"M-am hotărât să nu-mi las distrus mandatul, voi relua toate minciunile din spaţiul public din ultima perioadă. Mi-am făcut o listuţă", a spus fostul președintele, în această primă ieșire publică de după izbucnirea scandalului de corupție ce o are în centru pe Elena Udrea, fost președinte PMP și candidat la prezidențiale din partea acestui partid.

"Observ că este o furibundă campanie pentru ceea ce s-a întâmplat între 2004 și 2014... O spun aici într-un congres Nu există măcar o interveţie a mea în cei zece ani ca vreunui om să i se facă un dosdare. Nu există şi vă rog să respingeţi această idee sau afirmaţie ori de câte ori veţi avea ocazia. Acum nu mai sunt preşedinte, orice procuror, orice judecător ar putea să spună: «Hai domnule preşedinte, nu mi-ai spus mie să-l iau pe nu ştiu cine?». Nu. Nu am făcut-o, pentru că am crezut că aceste instituţii nou create nu trebuie să fie dependente de cel care a vrut să fie create, ci trebuie să fie dependente de lege", le-a spus fostul preşedinte participanţilor la congresul PMP.

La plecare, Băsescu a fost luat cu asalt de jurnaliști, care i-au cerut mai multe explicații legate de dezvăluirile Elenei Udrea.

El a declarat că Udrea i-a spus despre generalul SRI Coldea aceleaşi lucruri pe care le-a susţinut ulterior și în presă: "Elena Udrea mi-a spus. În mod categoric mi-a spus, dar preşedintele nu are niciun mijloc de verificare. Preşedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Preşedintele este beneficiarul informaţiilor", a explicat fostul preşedinte al României.

 

Întrebat dacă are dubii în legătură cu Udrea şi cu modul în care este judecată, Băsescu a spus: "Atâta timp cât procurorii ridică semne de întrebare, doamna Udrea are obligaţia să se ducă în faţa procurorilor să-şi aducă argumentele, după care să ajungă şi în faţa judecătorilor. Este o chestiune de opţiune. Vă pot spune din ce am văzut, dânsa pare a avea convingerea că se produce un abuz împotriva sa".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22