Traian Basescu si sotia sa au depus juramantul de cetateni ai Republicii Moldova

Vlad Toma | 03.11.2016

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a depus astazi juramantul de cetatean al Republicii Moldova, alaturi de sotia sa Maria.

Pe aceeași temă

 

"Am devenit cetăţean pe teritoriul de la frontiera de Vest a României şi până la Nistru şi puţin dincolo de Nistru. Mulţumesc Republicii Moldova că ne-a acceptat, pe mine şi pe Maria, drept cetăţeni ai săi," a transmis fostul presedinte.

 

Traian Băsescu și soția sa Maria au depus in luna martie a acestui an o cerere pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova, anunta atunci Radio Chisinau.

 

Conform sursei citate, cererea a fost depusă in 8 martie 2016, iar intrand apoi in etapa de avizare din partea mai multor instituții si urmand sa fie examinată de șeful statului.

 

Termenul legal era de un an dar solicitarea fostului președinte urma sa fie examinată în regim prioritar, fiind vorba despre o persoană cu statut special, a precizat pentru Radio Chișinău, Ana Samson, consultant principal pentru relații publice al Președinției.


Traian Băsescu a declarat de mai multe ori că își dorește să devină cetățean al Republicii Moldova, declarand ca romanii ar trebui sa traiasca intr-o singura tara si ca, daca acum acest lucru nu este posibil, vrea sa aiba ambele cetatenii.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22