Traian Băsescu spune că moțiunea de cenzură n-are șanse să treacă dar PNL era obligat s-o depună

Laurentiu Gheorghe | 17.06.2019

Cu o zi înainte de votul din Parlament, fostul președinte spune că nu sunt șanse ca moțiunea să treacă pentru că nu a existat un plan politic ale opoziției, dar PNL era penibil dacă nu o depunea.

Pe aceeași temă

A doua idee este că la alegerile prezidențiale PSD nu va avea un candidat care să treacă de primul tur al alegerilor. Și dacă va fi o bătălie, aceasta se va duce între candidatul USR-PLUS și Klaus Iohannis, dacă Dan Barna și Dacian Cioloș se vor hotârî să meargă cu un candidat comun al alegeri.

„Nu va trece. Va fi un motiv de consolidare a zdruncinatului PSD-ALDE. Vor spunea că la vot suntem puternici. (...) Mă enervează negocierile individuale cu oameni din PSD, exact ce afișăm ca principii, că noi nu luăm parlamentari de la alte partide, în aplauzele tuturor. Ce-i cu sesiunea asta de mercato de parlamentari?! Acuzăm acțiuni de genul ăsta, dar acum e bună. (...) Datorită modului cum s-a desfășurat campania, pe tema «Jos PSD», PNL nu avea ce să facă, trebuia să depună, altfel se descalifica”, a declarat Băsescu la Digi24.

Acesta a subliniat că nu există un plan comun al opoziției, dar „foarte probabil îi va strânge nevoia, adică inclusiv pe mine, nevoia este soluția de a bate la locale și legislative”.

Întrebat de șansele PSD la prezidențiale, Băsescu a subliniat că partidul „nu are om care să îl bată pe Iohannis”.

„De multe a fost acuzat președintele, sunt de acord că a avut reacții întârziate uneori. Are un mare merit pe o nebunie declanșată de PSD, critic la adresa UE, la adresa NATO, care dădea impresia că se învârte către răsărit. Președintele a ținut consecvent, fără ezitare, drumul spre vest, spre NATO, pentru un președinte este suficient în conjuctura dată”, a mai spus Băsescu, subliniind că PSD nu are cu cine, pentru că „Șerban Nicolae a rămas cu apucăturile de șofer, „Dăncilă nu se încumetă, iar doamna Firea care a abandonat Bucureștiul nu are cum să mai ia un mandat la București, darmite să intre în turul doi la prezidențiale ”.

Băsescu a adăugat că, dacă va fi o bătălie, va fi o bătălie pe dreapta, candidatul USR-PLUS și Iohannis”, ”dacă vor ajunge la concluzia că doar unul trebuie să fie candidat, au șanse să intre în turul doi cu Iohannis”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22