Traian Basescu: UNIREA natiunii romane intr-un SINGUR STAT ROMANESC, un ideal de care nu ma voi dezice niciodata. Politicienii care nu inteleg ce vor romanii vor fi SPULBERATI de popor

T.d. | 01.12.2014

Pe aceeași temă

Presedintele Traian Basescu organizeaza, luni seara, o receptie cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. In cadrul evenimentului, seful statului a declarat ca “elitele politice trebuie să înţeleagă un lucru esenţial: niciodată nu vor rezista în fruntea naţiunii române dacă nu vor fi tot timpul măcar cu un pas înaintea evoluţiei poporului roman”, potrivit Gandul.

Dacă privim la ziua de azi şi o comparăm cu evenimentele din istoria noastră, elitele politice trebuie să înţeleagă un lucru esenţial: niciodată nu vor rezista în fruntea naţiunii române dacă nu vor fi tot timpul măcar cu un pas înaintea evoluţiei poporului român”, a spus Băsescu, în discursul său.

El a arătat că politicienii români care nu vor înţelege ce vor românii vor fi ”spulberaţi” de popor peste câţiva ani.

Azi politicienii trebuie să înţeleagă că românii vor în primul rând stat de drept, o justiţie în faţa căreia toţi să fie egali, vor sănătate asigurată tuturor, vor educaţie, vor autostrăzi. Politicienii care nu vor înţelege acest lucru, peste câţiva ani vor fi spulberaţi de acelaşi popor român”, a subliniat Băsescu.

Şeful statului a arătat şi că la turul II al alegerilor prezidenţiale, românii au avut o voinţă mai puternică decât politicienii şi televiziunile.

Acum un sfert de veac un regim comunist care părea etern, la fel ca şi conductorul său de atunci, s-a prăbuşit în faţa dorinţei de libertate a poporului român. Şi aş face o paranteză: şi pe 16 noiembrie românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile”, a spus Băsescu, in cadrul ceremoniei.

Totodata, seful statului a subliniat in discursul sau faptul ca unirea natiunii romane intr-un singur stat romanesc este un ideal de care nu se va dezice niciodata, potrivit Romania Libera.

Președintele Traian Băsescu a ținut să felicite în mod special autoritățile și cetățenii Republicii Moldova pentru succesul alegerilor generale de ieri care au dat o nouă majoritate pro-europeană.

Sărbătoarea națională a tuturor românilor este cel mai bun moment pentru reînnoirea asigurărilor că România va susține în continuare împlinirea aspirațiilor de integrare europeană ale românilor de peste Prut, în timp ce unirea națiunii române într-un singur stat românesc este un ideal de care nu am să mă dezic niciodată”, a afirmat președintele Traian Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22