Traian Băsescu acuza DNA ca a fabricat dosarul fiicei sale: Kovesi face spectacol

Vlad Toma | 23.09.2016

Traian Basescu, fostul presedinte al Romaniei, a declarat, la B1 Tv, ca intentia initiala a DNA era sa ii aresteze fiica in dosarul in care aceasta este cercetata. Fostul presedinte considera ca dosarul fiicei sale este fabricat si anunta ca o va apara pe Ioana Basescu.

Pe aceeași temă

 

”Mă voi limita la a-mi apăra fiica… Eu știu, de zece zile, și am spus și unor amici că am aflat de la DNA că este un grup de procurori care au spus că vor să-l vadă pe Băsescu că cere custodia nepotului. Nu am aflat oficial, este vorba de scurgeri de informații de la DNA… Lucrurile au escaladat până la a fabrica un dosar care o vizează pe fiica mea. O voi apăra public cu toată forța pentru că știu efectul mediatic, și asupra ei și asupra familiei ei și asupra mea. În principiu, știu despre cine este vorba, dar asta e treaba mea și nu o pot dovedi. Grupul este format de câțiva apropiați care sunt foarte legați de doamna Kovesi”, a declarat Băsescu, la B1 Tv.

 

Fostul presedinte considera ca intentia DNA era sa o aresteze pe Ioana Basescu: ”Fiica mea este acuzată de două fapte de instigare la finanțarea campaniei. Amândouă sunt de instigare, nu este acuzată că a luat niciun leu de nicăieri. Până la apariția noii legi de finanțare a campaniilor, oamenii mergeau și solicitau sponsorizări pentru campanie. Solicitarea de bani pentru campanie, pentru fiica mea se numește instigare... Între timp, au fost audiați martori. Dacă ei ar fi consolidat ce spune procurorul, probabil se ajungea la o măsura mai dură, probabil arestarea, asta era intenția de acum zece zile”, a mai spus fostul președinte.

 

Basescu a mai afirmat ca anchetarea acestui caz nu poate ajunge la el deoarece nu s-a ocupat de finantarea campaniei electorale si a criticat-o pe Laura Codruta Kovesi pentru ca ar face un spectacol din activitatea DNA.

 

DNA o acuza pe Ioana Basescu de instigare la abuz în serviciu si la spalare de bani in legatura cu campanie lui Traian Basescu pentru alegerile prezidentiale din 2009. Fiica fostului presedinte a fost pusa sub control judiciar.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22