Traian Băsescu atacă din nou DNA, dând exemplu cazul Olguţei Vasilescu

E.b. | 17.08.2016

Traian Băsescu continuă atacurile la adresa DNA. Prezent la RTV, a făcut noi afirmații legată de acestă instituţie. Vorbind despre cazul Olguţei Vasilescu, Băsescu afirmă că e convins că primarul a greșit, dar această gafă o situează pe picior de egalitate cu DNA-ul.

Pe aceeași temă

 

 

"Nu cred că DNA este sau a fost instrument în lupta politică deşi am avut suspiciuni. Ce a fost DNA-ul şi este încă. Un instrument de eliminare al unor oameni politici consideraţi incomozi. Au fost factor de represiune pe tandemul SRI-DNA cu ecou în Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Un joc de putere, dar nicidecum unul politic. Eu nu spun că oamenii politici nu au avut păcate. Nu au fost puşi sub acuzare doar sfinţi. Aceşti oameni nu au avut însă parte de un proces corect. Au fost incomozi pentru structurile de forţă. O să mai dau explicaţii pe această temă. S-au făcut arestări preventive, iar judecătorii dădeau 30 de zile de arest preventiv pe baza a ceea ce se întâmpla în spaţiul public" a declarat Băsescu la RTV, potrivit stiripesurse.ro.

 

Actualul președinte PMP a vorbit și despre cazul edilului din Craiova, Lia Olguța Vasilescu, afirmând că e convins că primarul a greșit, dar această gafă o situează pe picior de egalitate cu DNA-ul.

 

"Acţiunile doamnei Olguţa Vasilescu sunt incorecte, dar e la fel ca atunci când procurorii DNA dau documente din dosare şi cheamă presa pentru a obţine arestări. Olguţa a făcut ca şi DNA-ul. Instanţa i-a lăsat pe fiecare cu aceleaşi arme. Cât procurorii procedează aşa şi cei acuzaţi nu au altă soluţie. DNA reuşea să obţină arestarea şi oamenii să fie judecaţi la TV. Oricine are drept la un proces corect. Şi un criminal are voie la o judecată corectă. DNA să se aştepte ca atunci când nu sunt arestaţi preventiv, cei acuzaţi să dea documente selectiv din dosare", a mai afirmat Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22