Traian Băsescu și Elena Udrea vor fi audiați de Comisia parlamentară de control al SRI

Dora Vulcan | 16.10.2017

Comisia parlamentară de control al SRI îi cheamă la audieri pe Traian Băsescu şi Elena Udrea, ca să dea explicaţii cu privire la presupuse abuzuri făcute de instituţii precum SRI şi DNA.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Dacă de la fostul preşedinte al României aleşii nu au încă o confirmare, Elena Udrea va veni la comisie joi.

 

Aleşii i-au mai audiat până acum pe fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir şi pe fost şefa a DIICOT, Alina Bica, judecată între timp în mai multe dosare penale.

 

 Daniel Dragomir: Am pus la dispozitia comisiei si documente care sa-mi sustina afirmatiile

    

 

Context

 

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost  la Comisia parlamentara de control asupra activitatii SRI.  

 

"Cele doua subiecte abordate au fost culoarele media si culoarele justitiei dintr-o singura perspectiva - ceea ce eu consider a fi incalcari ale Constitutiei Romaniei. (...) Astazi au continuat discutiile pe tema abordata - culoarele media, ceea ce eu am numit culoarele media. Discutia a continuat spre culoarele justitiei, al doilea subiect, a doua tema pe care am ridicat-o in comisie. Am prezentat elementele pe care le cunosc, s-au adresat foarte multe intrebari, am pus la dispozitia comisiei si documente, care au ramas spre evaluare la Comisia de control, si se va stabili un calendar probabil in cursul saptamanii viitoare. Vor exista sau va exista probabil o noua audiere. Ce tipuri de documente - am prezentat documentele de care dispun care sa-mi sustina afirmatiile", a spus Dragomir.

 

Potrivit acestuia, presiuni din partea SRI nu au existat asupra sa.

 

"Presiuni exista si au existat dintotdeauna. Presiuni din partea SRI nu au existat. Sunt persoane care sunt deranjate ca vin la aceasta comisie. (...) Cand am prezentat acea lista si documente, am lasat la latitudinea comisiei sa ia deciziile cele mai bune", a sustinut Dragomir.

 

El a adaugat ca nu a spus niciodata ca a fost adjunct. "Eu am ocupat functia de sef grupare sector informative-operative, am iesit in rezerva din SRI, avand gradul de locotenent colonel si functie de general de brigada", a precizat Dragomir.

 

Intrebat daca a fost un apropiat al lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al sefului SRI, el a raspuns: "Nu vreau sa intru in discutiile personale, a fost abordat acest subiect. Termenul de 'apropiat' are variate explicatii".

 

"Eu am venit in fata Comisiei de control al SRI la solicitarea comisiei si sunt audiat in calitate de martor, nu sunt audiat si nici nu trebuie sa ma apar. Eu imi fac datoria de cetatean, sa prezint lucrurile pe care le stiu, o parte din perioada in care eram activ, o parte pe care le-am aflat ulterior. (...) Eu nu cunosc sa existe grupari in interiorul SRI, dar ce pot spune e ca dupa prima mea iesire publica am fost contactat de mai multe persoane care mi-au adus la cunostinta lucruri, mi-au prezentat documente, fapte, elemente, am incercat sa le verific si ulterior sa le fac publice sau sa le aduc in fata comisiei. Nu pot sa detin si nu pot prezenta documente clasificate. Toate documentele prezentate comisiei sunt documente declasificate. Sunt documente obtinute in mod legal, adica public, si am si indicat sursa", a spus fostul colonel.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22