Traian Băsescu: Maia Sandu va câştiga alegerile cu 53%. Moldova va rămâne Pro-Europa

E.b. | 31.10.2016

Traian Băsescu este mulţumit că prorusul Igor Dodon nu a câştigat alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. El susţinând că în turul al doilea (13 noiembrie), Maia Sandu va obţine 53% din voturi, iar Republica Moldova va rămâne Pro-Europa şi Pro-România.

Pe aceeași temă


 

Republica Moldova este PRO WEST, PRO ROMÂNIA, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

 

Igor Dodon nu a câştigat alegire prezidenţiale din primul tur, în condiţiile în care electoratul său rusofon a fost mobilizat total să meargă la vot.
Maia Sandu reuşeşte intrarea în turul doi cu un scor bun, de 38 la sută, în condiţiile în care o bună parte din tineri nu a fost la vot în primul tur, dar cu certitudine va merge la vot în turul doi.

Duminică, 13 Noiembrie, Maia Sandu va câştiga alegerile prezidentiale cu 53 la sută şi Republica Moldova va rămâne Pro-Europa şi Pro-România, în condiţiile în care prezenţa la vot va depăşi 55 la sută.
Bravo Maia, bravo cetăţeni ai Republicii Moldova!
, conchide Băsescu pe pagina sa de Facebook.

 

Electoratul din Republica Moldova se va prezenta, din nou, la urne, în turul doi al scrutinului prezidenţial (13 noiembrie), după ce candidatul prorus nu a obţinut majoritatea voturilor exprimate duminică, în primul tur. 

 

După numărarea aproape tuturor buletinelor de vot, prorusul Igor Dodon a obţinut 48,26% din voturile exprimate, iar proeuropeană Maia Sandu a obţinut 38,42%. Aşadar, turul doi al alegerilor prezidenţiale urmează să aibă loc între Dodon şi Sandu.

 

Alegerile de duminică au fost primele alegeri prezidenţiale directe organizate în ultimii 20 de ani în Republica Moldova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22