Transparenta: 30.000 de euro pe luna, cel mai mare salariu din sectorul public romanesc

Vlad Toma | 30.06.2016

Guvernul Ciolos continua sa-si puna in aplicare planurile legate de transparenta institutiilor publice romanesti. Ministerul pentru Consultare Publica si Dialog Civic a anuntat ieri ca a publicat in premiera numele si indemnizatiile reprezentanților statului în companiile cu capital integral si majoritar de stat.

Pe aceeași temă

 

"Primul pas făcut de actualul Guvern în domeniul transparenței companiilor publice se referă la cele cu capital integral sau majoritar de stat, odată cu publicarea numelor tuturor reprezentanților statului în Consiliile de Administrație, Consiliile de Conducere, Consiliile de Coordonare, Consiliile de Decizie și Consiliile de Supraveghere, afișându-se și cuantumul indemnizațiilor acestora," anunta ministerul in comunicatul citat.

 

Informatiile publicate de minister pot fi accesate la adresa http://goo.gl/rKGjqV.

 

Documentul publicat de minister si citat de Hotnews arata ca Traian Halalai, seful Eximbank, este cel mai bine platit angajat din sectorul public din Romania primind lunar peste 30.000 de euro (brut), iar Radu Ghetea, seful CEC Bank, este pe locul al doilea, primind 27.000 de euro brut.

 

Pe locul al treilea se afla Andrei Stamatian, prim-vicepresedintele CEC Bank, care are un salariu de 82.800 de lei lunar.


Mihaela Popa, vicepresedinte coordonator al diviziei Corporate din CEC Bank, castiga 62.000 de lei lunar.

 

Mirela Iovu, vicepresedinte CEC, are un salariu de 60.000 de lei pe luna.


Florian Kubinski, vicepresedinte Eximbank, primeste 72.000 de lei lunar (brut).

 

Ministerul anunta ca datele pe care se bazeaza documentul "au fost centralizate de MCPDC împreună cu Cancelaria Primului-Ministru (CPM) pe baza datelor furnizate de către ministerele de linie pentru entităţile publice precum: companii naţionale, societăţi naţionale, agenţii naţionale, administraţii naţionale, regii autonome. Data ultimei actualizări este 15 iunie 2016, urmând ca periodic MCPDC/CPM să actualizeze aceste date comunicând în baza datelor furnizate de către ministere. Într-o etapă ulterioară Baza de date se va transforma într-o platformă în cadrul căreia informațiile vor fi actualizate direct de către ministere."

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22