Transporturi, Politică Regională și Agendă Digitală - posturile de comisari negociate de Dăncilă

Dora Vulcan | 07.06.2019

În discuţiile purtate cu liderii europeni, premierul a negociat pentru România funcţia de comisar european pentru Transporturi, pentru care favorit este Eugen Teodorovici.

Pe aceeași temă

Alte portofolii europene luate în calcul de Guvern sunt Politica Regională şi Agenda Digitală, cu două nume-surpriză: Mircea Geoană şi Victor Negrescu, scrie Adevărul.

Premierul Viorica Dăncilă le-a transmis liderilor PSD, în şedinţa Biroului Permanent de miercuri, că a discutat la Bruxelles cu liderii europeni Jean-Claude Juncker şi Frans Timmermans despre împărţirea portofoliilor în viitoarea Comisiei Europeană.

Fiecare Guvern al statelor UE desemnează un comisar european, însă importanţa portofoliilor e decisă prin lobby politic şi negocieri între principalele forţe din Parlamentul European: PPE (dreapta), PES (socialişti) şi ALDE - En Marche, grupul politic creat de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, din care va face parte şi Alianţa USR-PLUS.

În acest moment, România deţine Dezvoltarea Regională, prin comisarul Corina Creţu, care nu va fi susţinută însă pentru un nou mandat, după ce a trecut de la PSD la ProRomânia.

Dezvoltarea Regională e unul dintre portofoliile extrem de râvnite la Bruxelles, datorită bugetului imens : aproximativ 352 miliarde de euro în perioada 2014-2020.

Dacă Dragnea ar fi fost în libertate, Rovana, favorita sa, ar fi fost propunerea Guvernului pentru portofoliul Mediului.

Articolul integral, în Adevărul

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22