Tratamentul in strainatate pentru ranitii din Colectiv, decontat integral de stat

Tudor Despina | 25.11.2015

Ministerul Sanatatii va asigura decontarea integrala a tratamentului medical acordat in spitalele din strainatate persoanelor ranite in incendiul din clubul Colectiv din Capitala.

Pe aceeași temă

Guvernul a adoptat, miercuri, o Ordonanta de Urgenta care extinde cadrul legal actual pentru permiterea decontarii tratamentului medical acordat in spitalele din afara granitelor si pentru pacientii raniti in Colectiv, al caror tratament nu putea fi decontat in baza Formularului 112.

 

Suma de care beneficiaza ranitii aflati in spitalele din afara tarii poate fi suplimentata daca va fi necesar, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului. “S-a luat in calcul o suma modica pe pacient, (…) un estimat care, evident, poate diferi foarte mult de la caz la caz, de la situatie la situatie. Ordonanta stabileste suma modica, dar permite, in acelasi timp, si utilizarea unor fonduri suplimentare atunci cand acestea vor fi necesare”, a spus Dan Suciu, citat de Gandul.

 

Lista celor raniti urmeaza a fi intocmita de Ministerul Sanatatii, iar plata tratamentelor medicale va fi efectuata direct in contul unitatii sanitare din strainatate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22