Trei luni de zile fără meciuri pe Arena Națională. Gazonul va fi înlocuit

Redactia | 13.11.2018

Arena Națională va fi închisă pentru toate competițiile sportive, pentru refacerea gazonului, a anunțat luni seară primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Pe aceeași temă

Decizia vine după ce gazonul de pe Arena Națională a fost în condiții greu de descris la derbiul de duminică seară dintre Dinamo și FCSB.

Gabriela Firea a argumentat că gazonul a ajuns într-o stare atât de proastă după ce protocolul încheiat între municipalitate și FCSB pentru mentenanță a fost suspendat din cauza unei anchete DNA, pornită de la o investigația a jurnalistului Cătălin Tolontan. Astfel a fost nevoie de încheierea unui contract nou pentru mentenanță, ceea cea durat, fiind vorba despre o procedură de achiziție.

"Cu Arena Națională se întâmplă că noi aveam un contract care funcționa foarte bine, un contract legal, bine fundamentat juridic prin care unul dintre cluburile care închiria cel mai des Arena Națională în vederea organizării de competiții sportive achita contravaloarea mentenanței gazonului. O gazetă de sport, care și-a terminat subiectele sportive, ne-a făcut plângere la DNA. DNA a început o anchetă in rem, s-a suspendat acel contract, deci am rămas fără contractul de mentenanță pe Arena Națională. Era la acea vreme într-o stare foarte bună, dar asta este situația, dăm explicații, nu e problemă, am rămas fără contract, fără companie. A durat ceva pentru că sunt fonduri publice, trebuie o altă firmă, un alt contract , procedură de licitație care durează", a declarat Gabriela Firea, citată de Hotnews.ro.

Ea a spus că firma care se ocupă de întreținerea gazonului estimează că în două-trei luni acesta va putea fi adus la o stare care să nu pună dificultăți în desfășurarea competițiilor sportive.

"Având în vedere starea precară a gazonului de pe Arena Națională, pe care a văzut-o toată lumea, nu e niciun secret, numai că lumea nu știe în ce situație ne aflăm, că DNA se ocupă de gazonul de la Arena Națională, am luat hotărârea de a închide Arena Națională pentru toate competițiile sportive și de altă natură pe toată perioada remedierii gazonului. Societatea care se ocupă în acest moment consideră că în două-trei gazonul va fi adus la o stare în care putem să afirmăm că se vor putea desfășura competiții sportive sau de altă natură fără dificultăți", a mai spus primarul Capitalei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22