Trei organizatii critica respingerea infiintarii agentiei pentru bunurile sechestrate

Paul Cristescu | 14.10.2015

Trei organizatii membre ale Initiativei pentru o Justitie Curata arata intr-un comunicat intitulat "Senatul Romaniei protejeaza interesele infractorilor" ca respingerea de catre Senat a infiintarii Agentiei Gestionare a Bunurilor Sechestrate creaza o vulnerabilitate in lupta impotriva coruptiei.

Pe aceeași temă

 

Expert Forum, Freedom House Romania si Centrul Roman de Politici Europene arata ca aceasta institutie ar avea un rol decisiv in redresarea situatiei si in reintoarcerea la bugetul public a banilor furati, relateaza Hotnews"Importanta acestei agentii a fost subliniata in Raportul MCV din ianuarie 2015, infiintarea sa fiind un angajament al Romaniei in cadrul Uniunii Europene. Prin respingerea acestui proiect de lege la Senat, Romania da un mesaj negativ in ceea ce priveste vointa politica de sustinere a luptei impotriva coruptiei si de combatere a infractionalitatii de orice fel", noteaza sursa citata

 

"In contextul in care Romania se confrunta cu nenumarate cazuri de coruptie, multe dintre care au generat prejudicii enorme care nu sunt recuperate, consideram ca respingerea acestui proiect de lege este o vulnerabilitate majora in lupta impotriva infractionalitatii. Actul de justitie nu se indeplineste pana in momentul in care raul produs societatii nu este reparat, iar acest lucru presupune, pe langa pedepsirea vinovatilor, si recuperarea de catre societate a banilor furati", se mai scrie in comunicatul semnat de Expert Forum, Freedom House Romania si Centrul Roman de Politici Europene.
 

CITITI SI: Senatorii resping înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Gestionare a Bunurilor Sechestrate

 

Context

 

Proiectul de lege privind infiintarea Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Sechestrate nu a primit numarul suficient de voturi, marti, in plenul Senatului. Proiectul va merge insa in Camera Deputatilor, camera decizionala.

 

Propunerea a primit 66 voturi pentru si 36 impotriva, iar pentru a fi aprobat erau necesare 84 de voturi pentru, intrucat este vorba de o lege organica iar numarul total de senatori este 166. Din grupul PSD fac parte 82 de senatori. Liberalii au votat impotriva acestui proiect.

 

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat, marti seara, ca votul Senatului de respingere a proiectul de lege pentru infiintarea Agentiei Nationale de Administrare a Bunurilor Sechestrate este impotriva intereselor Romaniei, informeaza Mediafax.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22