Trei procurori ai DNA anchetați disciplinar de CSM după ancheta la OUG 13

Dora Vulcan | 29.06.2017

Procurorii DNA Jean Uncheselu, Paul Dumitriu si Marius Bulancea vor fi cercetati disciplinar de Sectia pentru procurori a CSM pentru exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta in legatura cu ancheta privind OUG 13.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Cercetarile au loc dupa sesizarea făcută de publicația Lumea Justitiei.

 

"In ceea ce priveste aspectele sesizate de petanta, vizand faptul ca 'decizia Curtii Constitutionale din 27.02.2017 care a statuat ca procurorii nu au comptenta de a cerceta acte normative cu caracter de lege nici pe oportunitate nici pe legalitate a demonstrat ca DNA nu va avea competenta sa instrumenteze un asemenea dosar', se retine ca, urmare a verificarilor prealabile efectuate in prezenta lucrare, prin rezolutia din data de 31.05.2017, intocmita de inspectorii judiciari, a fost dispusa in temeiul art. 45 alin 6 lit b din legea 317/2004, privind CSM, republicata, inceperea cercetarii disciplinare, apreciindu-se ca exista indicii privind savarsirea de catre procurorii Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu din cadrul DNA Sectia de combatere a infractiunilor asmililate infractiunilor de coruptie a abaterii disciplinare prevazute de art 99 lit t din legea nr 303 /2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor republicata si modificata", se arata in Rezolutia Inspectiei Judiciare, prezentata de Lumea Justitiei, publicatie care a si sesizat inspectorii, transmite ziare.com.

 

Sesizarea a vizat si posibile abateri disciplinare ale Laurei Codruta Kovesi, procurorul sef al DNA, si Augustin Lazar (procurorul general al Romaniei), in legatura cu care inspectorii au decis clasarea.

 

Potrivit procedurii, Inspectia Judiciara urmeaza sa stabileasca daca cei trei magistrati ajung la judecata, in Sectia pentru Procurori a CSM sau daca acuzatiile vor fi clasate.

 

Marius Bulancea este seful Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din DNA, in trecut fiind consilierul Laurei Codruta Kovesi. Acesta a trimis in judecata dosarul Gala Bute.

 

Paul Dumitriu este adjunctul sectiei mentionate, fiind procurorul care a intrumentat dosarul "Transformatorul" in care a fost condamnat la inchisoare cu executare fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu. Magistratul a candidat pentru un loc in CSM insa nu intrunit voturile necesare.

 

Jean Uncheselu este procurorul care l-a trimis in judecata pe Victor Ponta, avand in investigare si alte cauze cunoscute.

 

Dosarul privind adoptarea OUG 13 a fost instrumentat de Jean Uncheselu, inainte ca acesta sa fie trimis la Parchetul general, unde, cele mai multe acuzatii s-au clasat. In ceea ce priveste infractiunea de favorizarea infractorului, cauza a fost retrimisa la DNA.

 

 

foto Agerpres, Sorin Lupșa

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22