Trei procurori respinși de Predoiu la concursurile de șefi cer încetarea delegării lor pe funcții

Redactia | 10.02.2020

Trei dintre procurorii respinși de ministrul Justiției Cătălin Predoiu pentru posturi de șefi în DNA și Parchetul General au cerut luni CSM încetarea delegării lor la șefia secțiilor la care au candidat.

Pe aceeași temă

Trei dintre procurorii respinși de ministrul Justiției Cătălin Predoiu pentru posturi de șefi în DNA și Parchetul General au cerut luni CSM încetarea delegării lor în posturile de conducere de la șefia secțiilor din cele două parchete. Este vorba de Paul Dumitriu, Constantin Claudiu și Romulus Varga. Dumitriu a candidat și este delagat la șefia secției de combatere a corupției, din DNA, Constantin Claudiu este delegat și a candidat la șefia secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, Dan Varga este delegat și a candidat la șefia secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul General.

Procurorul Paul Dumitriu a fost delegat în funcția de procuror-șef al Secţiei de combatere a corupţiei din DNA începând din 20 decembrie 2019 și până în 19 iunie 2020. El a instrumentat: dosarul "Transformatorul”, în care fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat, în ianuarie 2014, la 5 ani de închisoare, două dintre dosarele în care a fost trimis în judecată Ioan Niculae și pe cel privind retragerea licenței postului Giga TV, în care au fost condamnați în primă instanță fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan și fosta șefă a CNA Laura Georgescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22