Trei zile/lună reduse la pedeapsă pentru un spațiu de detenție mai mic de 4 metri pătrați

Dora Vulcan | 13.03.2017

Senatul a votat proiectul de modificare a legii privind executarea pedepselor si a privării de libertate, care stabilește ca spațiu necorespunzator de detentie unul mai mic de 4 metri pătrați de persoană, iar detinutii care stau in asemenea condiții să primeasca o reducere a pedepsei de 3 zile pe luna.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Proiectul a fost votat aproape in unanimitate - au fost 117 voturi "pentru" si unul singur impotriva, transmite Hotnews.ro.

 

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a salutat proiectul de lege, despre care a spus ca a fost inaintat Parlamentului de catre fostul ministru al Justitiei Raluca Pruna. Alexandrescu a atras atentia insa ca modificarile adoptate luni de Senat nu acopera decat partial situatia din penitenciarele romanesti si a indicat ca masuri suplimentare constructia de noi penitenciare, potrivit News.ro.

 

Si PNL a sustinut modificarile aduse legii privind executarea pedepselor, dar senatorul Alina Gorghiu a avertizat ca avctul normativ "nu e o solutie miraculoasa, ci doar un pas mic dintr-un mare pachet pe care Parlamentul impreuna cu Guvernul ar trebui sa-l adopte".

 

Ea a spus ca pentru rezolvarea situatiei din penitenciare este nevoie de constructia unor inchisori noi si de masuri alternative, precum arestul la domiciliu sau introducerea de bratari.

 

Proiectul de lege va fi trimis Camerei Deputatilor, camera decizionala.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22