Trezorierul PSD, încă un dosar după minciuna că vila luată din banii PSD era pentru sediul online

Dora Vulcan | 16.08.2019

Trezorierul PSD Mircea Drăghici s-a ales cu încă un dosar penal după ce a susținut că vila pe care și-a cumpărat-o din banii de subvenții pentru partid ar fi fost destinată sediului online al PSD.

Pe aceeași temă

După ce-a fost prins și trimis în judecată pentru că a folosit banii din subvențiile de la stat pentru partid în interes personal, achiziționându-și o vilă în Pipera și un Mercedes, trezorierul PSD Mircea Drăghici s-a mai ales cu un dosar penal pentru fals în declarații iar Nicolae Andrei Vasile, care l-a acoperit pe Drăghici în fața anchetatorilor susținând că ar fi lucrat la ”sediul” PSD online, s-a ales cu un dosar penal pentru mărturie mincinoasă, favorizarea infractorului și spălare de bani.

După ce-a fost inculpat pentru că a delapidat banii din subvențiile destinate PSD ca să-și cumpere vilă și autoturism de lux, Drăghici a susținut că vila ar fi fost, de fapt, cumpărată pentru PSD, unde s-ar afla sediul online al partidului. Drăghici a adus chiar și un martor, pe Nicolae-Andrei Vasile, care i-a susţinut versiunea şi a declarat că a lucrat online din „sediul” din Pipera (oraşul Voluntari, strada Erou Iancu Nicolae, nr. 135).

În plus, PSD a înaintat la DNA mai multe adrese prin care a susţinut că în vila din Pipera ar fi sediul activităţilor online ale partidului.

Pressone.ro a scris că Vasile este administratorul firmei Van Consulting Solutions, compania care a înregistrat domeniul destanga.ro, unde se publicau articole de susținere a Guvernului PSD și materiale denigratoare la adresa opoziției, a mișcării #Rezist și a președintelui Klaus Iohannis. Articolele erau, apoi, distribuite masiv pe conturile social media ale pesediştilor.

Compania lui Vasile ar fi realizat şi aplicația de mobil pentru un alt site de propagandă al PSD, apărut în toamna anului trecut: Antifakenews.ro.

Cum au dovedit anchetatorii că Drăghici și martorul său mint

Procurorii susțin, însă, că Drăghici chiar a locuit în vila din Pipera în perioada 15 februarie 2018 – 30 noiembrie 2018.

Procurorul DNA Gheorghe Moţa a apelat la operatorii de telefonie şi a constatat că, în perioada în discuţie, de luni până vineri, în intervalul orar 20:00 – 8:59, Drăghici a fost prezent în imobil în proporţie de 46 la sută, ceea ce nu se poate spune și despre martorul său, Nicolae-Andrei Vasile, care pretinde că ar fi desfăşurat activităţi online din „sediul” din Pipera. Vasile a fost prezent în imobil la ”sediul online”, în aceeaşi perioadă, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 8:00 – 17:59, în proporţie de 1 %. Adică nici cât să bea o cafea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22