Tribunalul a acceptat ca Miscarea Populara, partidul lui Basescu, sa fie inregistrat

Iulian Popescu | 15.12.2015

Tribunalul Bucureşti a admis marţi cererea de acordarea a personalităţii juridice Mişcării Populare şi înregistrarea formaţiunii în registrul partidelor politice. Decizia poate fi atacata.

Pe aceeași temă

 

La Congresul din 24 octombrie, cei 5.000 de delegaţi au votat schimbarea numelui Partidului Mișcarea Populară în Mișcarea Populara, și l-au ales ca preşedinte al partidului pe Traian Basescu.

 

Traian Basescu a fost singurul candidat la sefia formatiunii, cu motiunea politica "Romania mea".

 

Sigla formatiunii este o inima conturata cu verde si albastru avand in mijloc pe fond alb initialele MP scrise cu albastru.

 

Traian Băsescu s-a înscris în Partidul Mişcarea Populară pe data de 9 octombrie și el a fost cel care a propus schimbarea denumirii formațiunii în Mişcarea Populară.

 

Cererea de înregistrare a fost depusă la tribunal pe data de 2 noiembrie, membrii fondatori ai partidului fiind Traian Băsescu, Eugen Tomac, Cristian Diaconescu şi Dorel Onaca.

 

În weekend, la înființarea organizației de tineret a partidului, Băsescu declara că spera ca partidul să crească treptat, astfel încât peste 10 ani să poată da un candiddat cu șanse la președinția României: „Vreau să mai clarific încă o dată pentru conducerea partidului că eu nu sunt preşedintele partidului pentru că mai am aspiraţii politice personale. Ceea ce îmi doresc foarte mult este să las în urma mea un partid care să poată răspunde comandamentelor de astăzi ale electoratului din România şi care să înceapă un ciclu politic odată cu alegerile din 2016, pe care să îl prelungească către 2024, aspirând către funcţia de preşedinte al României”, a spus Traian Băsescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22