Tribunalul București amână cauzele care nu sunt urgente și suspendă programul cu publicul

Laurentiu Gheorghe | 11.03.2020

Tribunalul București a anunțat miercuri că își suspendă programul cu publicul, documentele fiind depuse prin poștă și email. Vor fi judecate doar urgențele, celelalte dosare urmând să fie amânate.

Pe aceeași temă

Potrivit unui comunicat transmis miercuri, măsurile au fost luate deoarece la Tribunalul Bucureşti şi la judecătoriile arondate se înregistrează în continuare un flux deosebit de important de oameni, peste 3.000 pe zi, și "este necesar să se asigure sănătatea și securitatea în muncă a personalului, dar și sănătatea justițiabililor".

Măsurile anunțate de Tribunalul București:

  • Programul cu publicul se suspendă în perioada 12 - 31 martie 2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, iar înscrisurile se vor depune exclusiv prin mijloace de comunicare electronică permise de lege (email, fax), urmând ca originalul acestor înscrisuri să fie transmis prin poștă, dacă este solicitat.

  • În cauzele aflate pe rol în perioada 12 - 31 martie 2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, se vor fixa ore pentru fiecare cauză în parte.

  • La fixarea orelor se va ține seama de necesitatea alocării unei perioade suficiente pentru aerisirea şi igienizarea sălilor de ședință.

  • În acest context, la nivelul fiecărei secții a Tribunalului București în perioada 12 - 31 martie 2020, cu posibilitatea reevaluării ulterioare, sunt stabilite următoarele cauze care vor fi judecate în perioada menţionată: măsuri preventive, cauze de competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi urgente, cauze cu arestaţi în materie penală, cauze urgente în materie civilă (ordonanţe preşedinţiale vizând minorii în conformitate cu art.100 din Legea nr.272/2004, ordine de protecţie, răpirile internaţionale de minori, suspendări provizorii de executare, grevă, achiziţii publice privind produse medicale).

  • În celelalte cauze, cu respectarea termenului rezonabil de soluţionare a cauzelor, se va fixa primul termen de judecată începând cu luna mai 2020 sau, după caz, se va proceda la preschimbarea termenelor de judecată acordate începând cu 12 martie până la 30 aprilie inclusiv, pentru o dată ulterioară, cu înştiinţarea în timp util a părţilor şi participanţilor. Aceste dispoziţii nu sunt aplicabile în cauzele urgente menţionate.

  • În dosarele care vor fi judecate în perioada precizată, se va proceda, în măsura în care este posibil, la audierea în sistem de videoconferinţă şi, în vederea protejării sănătăţii publice, se va evalua posibilitatea declarării şedinţei nepublice.

  • Accesul justiţiabililor în incinta instanţei va fi permis doar la ora fixată pentru judecarea cauzei în care participă, fiind stabilite cauze pe ore, cu anunţarea părţilor telefonic sau prin alte mijloace de comunicare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22