Tribunalul Bucuresti analizeaza astazi cererea Hexi Pharma de intrare in insolventa

Vlad Toma | 17.05.2016

Tribunalul Bucuresti judeca astazi cererea Hexi Pharma, firma implicata in scandalul dezinfectantilor diluati, de intrarea in insolventa.

Pe aceeași temă

 

Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au cerut acum cateva zile Judecatoriei Sectorului 5 suspendarea dizolvarii firmei Hexi Pharma.

 

Judecatoria Sectorului 5 a admis ieri solicitarea Parchetului General. Potrivit deciziei instantei Hexi Pharma nu are voie sa se dizolve, sa isi instraineze activele, sa produca si sa vanda biocide pe o perioada pe doua luni.

 

Testele coordonate de Guvern au aratat ca produsele furnizate de Hexi Pharma sunt neconforme. Probele de dezinfectanti medicali de la Hexi Pharma trimise la ICECHIM au aratat ca in unele cazuri substantele erau diluate de pana la zece ori, a declarat acum cateva zile, la Palatul Victoria, Victor Strimbu, secretar de stat in ministerul Sanatatii. Acesta a precizat ca produsele vor fi retrase, iar compania a fost amendata cu 40.000 lei.

 

Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare, a anuntat Parchetul General.

 

PICCJ a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

 

Mai multe perchezitii au avut loc acum cateva zile la cladiri care apartin Hexi Pharma si acasa la Dan Condrea, patronul firmei, politistii ridicand documente si probe si din spitalele unde au fost gasite probe neconforme.

 

In 10 mai, pe rolul Tribunalului Bucuresti a fost inregistrat un dosar prin care firma solicita intrarea in insolventa, prima sedinta de judecata fiind stabilita pentru astazi. Potrivit informatiilor care apar in cererea de insolventa, firma Hexi Pharma ar avea datorii de 23.426.229 lei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22