Tribunalul București cere arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Mario Iorgulescu

Laurentiu Gheorghe | 05.03.2020

Judecătorii au cerut joi arestarea preventivă a lui Mario Iorgulescu, acuzat de omor și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Pe aceeași temă

Fiul lui Gino Iorgulescu, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Mario, este internat în prezent la o clinică privată din Italia.

Initial, pe 19 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost pus sub acuzare pentru ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

In aceeasi zi, anchetatorii s-au deplasat la Spitalul Elias, Sectia ATI, unde Mario Iorgulescu era internat din data de 8 septembrie 2019, pentru aducerea la cunostinta a calitatii procesuale si a acuzatiilor, insa, data fiind starea de sanatate critica a fiului presedintelui LPF, aceasta activitate nu a putut fi realizata, medicii responsabili de tratarea pacientului apreciind ca nu era oportuna.

Pe 23 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost externat pentru a fi transportat la o clinica de terapie intensiva din Italia, unde a ramas internat pana la data de 7 octombrie 2019, cand a fost externat si preluat de un institut de reabilitare psihiatrica din Italia. Ulterior, pe 31 octombrie 2019, a fost internat la o alta clinica din Italia, unde se afla si in prezent.

Potrivit Parchetului, in continuarea demersurilor de audiere a lui Mario Iorgulescu si, implicit, de aducere la cunostinta a acuzatiilor, pe 2 octombrie 2019 a fost emis un ordin european de ancheta in acest sens, activitate finalizata de autoritatile judiciare italiene pe 23 octombrie anul trecut.

„Prin ordonanta din data de 20 decembrie 2019 a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva inculpatului, pentru savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, inculpatul fiind citat pentru aducerea la cunostinta a noii calitati procesuale, insa acesta nu s-a prezentat, invocand, prin aparatorii sai, motive de natura medicala, solicitand ca activitatile sa fie efectuate tot prin procedura judiciara internationala", spun procurorii.

Ulterior, prin ordonanta din 23 ianuarie 2020, a fost schimbata incadrarea juridica a faptelor retinute in sarcina lui Mario Iorgulescu din infractiunile de ucidere din culpa si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante, in infractiunile de omor si conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante si a fost emis un nou ordin european de ancheta, vizand audierea acestuia, cu aducerea prealabila la cunostinta atat a calitatii de inculpat, cat si a schimbarii incadrarii juridice, activitate adusa la indeplinire de autoritatile judiciare italiene pe 12 februarie.

Accidentul

In septembrie 2019, Mario Iorgulescu a produs un grav accident auto, fiind sub influenta alcoolului si dupa ce a consumat cocaina.

Procurorii noteaza ca, la data de 8 septembrie 2019, pe fondul unei crize de gelozie si intr-o stare de furie, avand o alcoolemie de 1,96 g/l si fiind sub influenta cocainei, intentionand sa se deplaseze din satul Gulia, comuna Tartasesti, spre un club din Parcul Herastrau, Mario Iorgulescu a condus un autoturism marca Aston Martin model DBS, cu o viteza ce depasea cu mult viteza legala de 50 km/h in localitate, si a patruns pe culoarea rosie a semaforului cu viteza de 145 km/h in intersectia dintre Sos. Chitilei si str. Teodor Neagoe.

Anchetatorii explica faptul ca Mario Iorgulescu a accelerat pana la 162 de km/h, in momentul in care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteza redusa pe banda I, dupa care a urcat masina cu partea stanga pe un scuar, apasand la maximum pedala de acceleratie la un vehicul echipat cu un motor ce dezvolta 700 de cai putere, si a patruns pe contrasens, unde a intrat in coliziune frontala, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism marca Audi, condus de un barbat, care a decedat pe loc.

Conform procurorilor, din momentul in care a patruns in intersectie pe culoarea rosie a semaforului, Mario Iorgulescu nu a actionat frana, iar in momentul coliziunii pedala de acceleratie era apasata la maximum.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22