Tribunalul Bucuresti: Liviu Dragnea contesta condamnarea din dosarul "Referendumul"

Vlad Toma | 15.02.2017

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a depus zilele trecute o contestatie la condamnarea de doi ani de închisoare cu suspendare pe care a primit-o in dosarul referendumului din 2012 pentru suspendarea lui Traian Basescu.

Pe aceeași temă

 

Primul termen al judecarii contestatiei depuse de presedintele PSD este astazi. Dragnea si-a motivat contestatia afirmand ca ar lipsi expunerea si motivarea acestei condamnari.

 

Actualul presedinte al PSD a fost condamnat de ICCJ, in luna aprilie a anului trecut, la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu din 2012.

 

DNA l-a acuzat pe Dragnea de folosire a influentei sau a autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite.

 

Dragnea este judecat in aceste zile intr-un nou proces, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. Daca Dragnea va fi condamnat si in acest dosar, in cazul in care condamnarea cu suspendare din dosarul referendumului din 2012 ramane in vigoare, el risca sa ajunga in inchisoare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22