Tribunalul București: Tel Drum nu se poate lichida sau dizolva pentru cel puțin 60 de zile

Redactia | 23.03.2018

La Tribunalul Teleorman, Tel Drum câștigase dreptul de a deschide procedura de insolvență, după ce DNA obținuse inițial interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice Tel Drum, întrucât firma nu ar mai putea fi trasă la răspundere.

Pe aceeași temă

 

 

SC Tel Drum SA a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, pe 27 decembrie 2017. Mai pe scurt, fraudarea fondurilor europene.

 

De asemenea, potrivit DNA, într-un dosar separat aflat în faza de urmărire penală, faţă de SC Tel Drum SA s-a dispus urmărirea penală, având calitatea de suspectă pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

 

Acuzaţii din Dosarul Tel Drum

 

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, este acuzat În Dosarul Tel Drum, pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman.

 

Dragnea este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul

 

În același dosar, sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat. 

 

Liviu Dragnea a negat mereu faptul că ar avea vreo legătură cu Tel Drum şi afacerile acestei firme.   

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22