Tăriceanu: Este posibil ca în spatele Hexi Pharma să fie un serviciu secret

Vlad Toma | 17.05.2016

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a declarat ieri ca exista numeroase semne de intrebare in privinta modului in care Hexi Pharma a reusit sa obtina atat de multe contracte fara licitatie si sa nu fie verificata de autoritati, functionand fara nicio problema desi dezinfectantii pe care ii vindea erau diluati.

Pe aceeași temă

 

In acest context, Tariceanu considera ca este posibil ca un serviciu de informaţii sa fie implicat in aceasta activitate:

 

"E evident că sunt niște nereguli care s-au produs, că practicile de liberă competiție nu au fost respectate, sunt suspiciuni că în spate s-ar afla inclusiv un serviciu secret, care folosește firma ca sursă de venituri, deci e un paravan comercial pentru alte activități. Lucru care iarăși nu este normal.

 

Știți că în România e o veche discuție, dacă serviciile de informații e bine sau neindicat să facă activități comerciale... o să discut și cu colegii noștri din PSD – una dintre ideile pe care le am este de a cere comisiei de supraveghere a activității serviciilor să verifice dacă aceste informații au sau nu un fundament în ceea ce privește firma Hexi Pharma. Dacă sunt sau nu anumite legături care duc la serviciile de informații”, a spus Tariceanu, citat intr-un comunicat ALDE.

 

Presedintele Senatului considera ca CSAT trebuie sa analizeze aceasta posibilitate: „... Modul în care a reuşit să câştige ani şi ani de zile contracte fără licitaţie. Să funcţioneze neatinsă pentru că practica aceasta a diluării produselor nu este de dată recentă. Sunt anumite semne de întrebare care mă fac să cred că este necesară o investigaţie.

 

... să vedem dacă în spatele acestei firme este sau nu un serviciu secret, există această posibilitate având în vedere că serviciile secrete, unele din ele, practică activităţi comerciale, nu pot să excludă posibilitatea la care m-a referit. În mod normal ar trebui fie Comisia parlamentară de Control a activităţii serviciilor, fie preşedintele României să convoace un CSAT, fie ambele... ”, a mai spus Tariceanu, citat de Digi24.

 

***

 

Testele coordonate de Guvern au aratat ca produsele furnizate de Hexi Pharma sunt neconforme. Probele de dezinfectanti medicali de la Hexi Pharma trimise la ICECHIM au aratat ca in unele cazuri substantele erau diluate de pana la zece ori.

 

Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de o firma autohtona utilizati in unitatile sanitare, a anuntat Parchetul General.

 

PICCJ a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22