Tăriceanu garantează că Pilonul II nu se desființează deși n-a discutat subiectul în coaliție

Dora Vulcan | 23.05.2018

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a dat garanții, miercuri, după discuţia de la Guvern cu premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele PSD Liviu Dragnea, că nu se va desfiinţa Pilonul II. Cu toate acestea, el spune că nu a abordat subiectul cu cei doi.

Pe aceeași temă

 

 

"Nu am discutat despre Pilonul II (n.r: la întâlnirea cu premierul Viorica Dăncilă) pentru că şi eu v-am spus şi premierul v-a spus în lucru clar, am văzut la una dintre televiziuni şi mi se pare că a făcut şi studio în Parlament, să discute despre Pilonul II. Ce să vă spun decât încă o dată că nu se desfiinţează. Am văzut şi o campanie lansată de PNL, e dreptul lor să dezinformeze cetăţenii. Nu se desfiinţează Pilonul II. Nu poate fi vorba de aşa. (...) Deci, ca să fiu clar, nu se stopează nici contribuţiile, aşa cum a apărut ştirea din motive care înţeleg că ţin de greşeala Comisiei de prognoză", a spus Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.

 

Preşedintele ALDE a afirmat că aşteaptă finalizarea analizei făcute de Ministerul Muncii.

 

"Statul nu poate să fie complet detaşat de ceea ce se întâmplă cu banii cetăţenilor la Pilonul II. Guvernul este preocupat, după cum vă spun că suntem şi alţii preocupaţi. Eu sunt preocupat. În ce sens? Vrem să avem o imagine clară asupra randamentului pe care îl au banii depuşi la Pilonul II, vrem să vedem ce se întâmplă cu banii investiţi din Pilonul II, încotro se duc, care este impactul lor asupra economiei. O serie de elemente. Acesta este motivul pentru care o astfel de analiză e necesară, dar nu se pune, sub nicio formă problema desfiinţări Pilonului II. În acelaşi timp, aşa cum un părinte are grijă de copiii lui, este normal să vedem ce se întâmplă cu Pilonul II. De aici, mai departe, toate ştirile false, toate distorsiunile care s-au produs, în fine, aceasta e lumea în care trăim", a mai spus Tăriceanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22