Tăriceanu i se alătură lui Dragnea în războiul cu Pahonţu: Renunţă la protecţia SPP

E.b. | 03.02.2018

După ce Liviu Dragnea a susţinut că Lucian Pahonţu, directorul SPP, i-ar fi transmis că va fi executat, şi Călin Popescu Tăriceanu i se aliază liderului PSD în războiul împotriva şefului SPP, aşa cum a făcut-o şi premierul Viorica Dăncilă.

Pe aceeași temă

 

 

Liviu Dragnea, liderul PSD, a relatat, luni, la Antena3, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi "executat", iar Stănescu va fi "protejat" şi va ajunge preşedinte al PSD.

 

Ieri, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedinte Senatului,  a confirmat, conform Agerpres, că a renunţat la SPP.

 

Miercuri, la începutul şedinţei de guvern, premierul Viorica Dăncilă anunţa că nu vrea să beneficieze de protecţia SPP.

 

În aceeaşi zi, vicepremierul Paul Stănescu susţinea că Lucian Pahonţu, şeful SPP, i-a transmis printr-un "prieten" că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi 'executat' şi că el ar putea prelua "şi partidul chiar".

 

Tăriceanu declara, tot atunci, că dacă premierul Viorica Dăncilă a luat decizia de a renunţa la SPP, aceasta se aplică întregului Cabinet, însă preciza că, prin prisma experienţei sale cu SPP, are cuvinte de apreciere pentru instituţie şi oamenii acesteia.

 

Tăriceanu arăta că "nu se pune problema utilităţii instituţiei", dar invoca faptul ca cele semnalate de Dragnea "nu pot fi trecute cu vederea". Ulterior, el opina că SPP ar trebui să se afle în subordinea Ministerului de Interne, şi nu a şefului statului.

 

******************

 

Miercuri, Parchetul General anunţa că nu s-a deschis dosar după declaraţiilelui Liviu Dragnea preşedintelui PSD, referitoare la directorul SPP, după ce, anterior surse judiciare declarau presei că se fac verificări pentru a se stabili dacă este cazul deschiderii unei anchete.

 


 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22