PNL

Tăriceanu îl ceartă pe ministrul finlandez de Externe, căzut şi el în «capcana dezinformărilor»

E.b. | 19.02.2017

Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), preşedintele Senatului, i-a certat "vehement" pe toţi cei care au criticat OUG 13. Acum a veni şi rândul lui Timo Soini (foto), ministrul de Externe al Finlandei. Tăriceanu afirmă că Soini "a căzut în capcana dezinformărilor" îl legătură cu OUG 13, care modifica codurile penale.

Pe aceeași temă

 
 

 

Ministrul de Externe al Finlandei Timo Soini a căzut în capcana dezinformărilor care au fost răspândite în spaţiul european cu privire la deciziile Guvernului României. De la înălţimea funcţiei pe care o ocupă şi având în vedere că reprezintă statul finlandez, unul în care respectarea drepturilor cetăţenilor, precum şi o legislaţie corectă, reprezintă principii fundamentale, mă așteptam la o reacție mult mai ponderată bazata pe adevaruri si nu pe minciuni, scrie Tăriceani pe contul său de Facebook

 


Afirmaţiile ministrului finlandez nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în România. Pentru partidul pe care îl conduc, pentru Guvernul din care facem parte, lupta împotriva corupției este un lucru absolut necesar, binevenit în societate. Însă, sunt surprins că un reprezentant al Finlandei, un stat model pentru modul de funcționare al justiției, vine să conteste tocmai dorința unui Guvern de a aplica decizii ale Curtii Constitutionale, mai scrie Tăriceanu.

 

 

****************
 

 

Într-o scrisoare adresată unui român din Finlanda, ministrul finlandez de exterene a apreciat că recentele acţiuni ale Guvernului de la Bucureşti provoacă îngrijorări. Asta pentru că sunt făcuţi  paşi înapoi în privinţa luptei anticorupţie. Scrisoarea a fost făcută publică de către fostul ambasador în Finlanda, Cătălin Avramescu, însă el a şters între timp postarea.

 

Opinii

Andrian Moraru

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22