Tăriceanu, la ICCJ în cazul Fermei Băneasa. Este acuzat de mărturie mincinoasă VIDEO

E.b. | 05.08.2016

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a ajuns, vineri dimineaţă, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru efectuarea actelor procedurale în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă.

Pe aceeași temă

  

Este pentru prima dată când Călin Popescu Tăriceanu se prezintă în fața instanței în legătură cu acest dosar. A stat puţin timp în sediul instanței supreme și a refuzat să facă declarații atât la intrare, cât şi la ieșire.

 

Potrivit DNA, la 15 aprilie 2016, în cadrul anchetei privind retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, Călin Popescu Tăriceanu "a făcut afirmaţii necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat şi nu a spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin această îngreunarea tragerii la răspundere penală a mai multor inculpaţi din dosar", în declaraţia luată sub jurământ.

 


 
 

Potrivit unor surse judiciare, procedurile de cameră preliminară au fost amânate pentru 20 septembrie, în urma unei cereri făcute de Dorin Marian, celălalt inculpat în dosar. Acesta, de altfel, nici nu s-a prezentat, vineri, în faţa instanţei, transmite News.ro.

 

"Nu fac nicio declaraţie, nu sunt adeptul justiţiei făcute în stradă sau la televizor", a spus preşedintele Senatului, la ieşire din ICCJ.

 

DNA îi impută preşedintelui Senatului că a evitat intenţionat să pomenească amănunte importante atunci când a dat declaraţii în ancheta în care este investigată retrocedarea unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22