Tăriceanu le cere parlamentarilor să boicotze DNA, până la finalul actualei legislaturi

E.b. | 16.10.2016

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, face apel la parlamentari să nu mai voteze nicio cerere DNA de ridicare a imunităţii, până la finalul actualei legislaturi. El a fost trimis în judecată de DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Alina Gorghiu, președintele PNL, reacţionează.

Pe aceeași temă


UPDATE 17 octombrie: Alina Gorghiu, Președintele PNL, afirmă că responsabilitatea pentru abuzurile din justiție, acuzate de șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, revine PSD și ALDE.

 

"Spune un om politic de mare anvergură, astăzi, în România să se oprească DNA, să nu mai vină cu cereri deloc în Parlament. Să facem un moratoriu să spună așa: lăsăm politicienii. De ce doar politicienii sunt deasupra legii? De mâine să nu mai plătească cetățenii taxe și impozite până se termină campania, să nu mai stea nimeni la cozi, să nu mai stăm la cozi la magazine, să ne apucăm să luăm direct de pe rafturi. Mă iertați!", a declarat Alina Gorghiu la Antena 3, conform Agerpres

 

Ea a susținut că responsabilitatea pentru abuzurile din justiție revine PSD și ALDE.

 

"Domnul Tăriceanu care se bate cu pumnul în piept de un an, de când are o situație personală, că oamenii politici sunt prigoniți, că nu este cazul să mai fie abuz față de parlamentari ALDE-PSD, acest domn Tăriceanu a fost șef al Senatului cu o majoritate reconfortantă, cu o majoritate care putea să schimbe tot ce dorea în țara asta, cu un prim-ministru care era în acea majoritate, cu absolut orice fel de ingredient necesar eliminării acelor abuzuri", a argumentat Gorghiu.

 

Apelul lui Tăriceanu
 

”Este binecunoscută poziţia mea potrivit căreia DNA nu mai slujeşte de mult Justiţia, ci, în spatele paravanului luptei necesare şi legitime cu corupţia, a devenit prea adesea un instrument folosit pentru anihilarea adversarilor politici ai celor care dirijează pe căi oculte activitatea acestei instituţii. Scenariul din campania electorală pentru alegerile locale, când DNA a scos în public cu surle şi trâmbiţe mediatice tot felul de dosare inconsistente, motiv pentru care au fost respinse de instanţe sau despre care nu s-a mai auzit nimic, dar care şi-au atins atunci scopul eliminării din cursă a unor candidaţi nedoriţi şi incomozi, se repetă acum înaintea campaniei pentru alegerile parlamentare”, susţine preşedintele Senatului, într-un ”apel către parlamentari”, conform News.ro.

 

El spune că întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenţia procurorilor de la DNA, coincidenţă, cu doar 2 luni înainte de alegeri.

 

”Aşa cum n-am crezut vreodată în arestările făcute vineri, tot astfel nu am încredere în acest mod de operare al DNA. Cu această motivare, fac un apel către parlamentarii din ambele Camere să refuze a se mai pronunţa în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA. Dacă dosarele respective au aşteptat atâţia ani, înseamnă că nu este nicio urgenţă şi ele pot să mai aştepte ca viitorul Parlament să se pronunţe”, susţine Tăriceanu.

 

Preşedintele Senatului subliniază că acest apel nu are niciun fel de legătură cu aparteneţa politică a politicienilor vizaţi de DNA sau cu relaţiile interumane la un moment dat.

 

”Eu apăr de mai multă vreme nişte principii, cum ar fi principiul separaţiei puterilor în stat, indiferent de numele celui în cauză: Elena Udrea, Victor Ponta sau alţii. Nu putem să mai acceptăm judecăţi cu măsură dublă. Când DNA trimte la repezeală un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze, pentru că altfel sunt certaţi de Preşedintele Iohannis şi de alţi membri ai corului prezidenţial. Simultan, cei suspectaţi de DNA sunt supuşi unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-şef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei şi codurilor de integritate s-au uitat în altă parte, şi au uitat principiile valabile doar pentru ceilalţi”, mai declară Călin Popescu Tăriceanu. 

 

******

 

În luna iulie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa. În acestă cauză mai sunt sunt trimişi în judecată Prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22